Kandydat

Drukuj

Zajrzyj na naszego Facebook'a - tutaj!


Zapraszamy na wirtualny spacer po Wydziale Żywienia Człowieka - tutaj!



Praktyczne informacje dla kandydatów na studia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie znajdziesz tutaj.


 
 

Posłuchaj co mówią o kierunkach studiów na Wydziale Żywienia Człowieka nasi studenci!

Żywienie Człowieka i Ocena Żywności - zobacz tutaj

Dietetyka - zobacz tutaj

Gastronomia i Hotelarstwo - zobacz tutaj

Dziekan Wydziału Żywienia Człowieka zaprasza na studia!

Zobacz tutaj.



Nie możecie zdecydować, jaki kierunek wybrać? 
Sprawdźcie naszą ofertę w informatorze 


Ranking kierunków studiów Perspekywy 2020

Kierunki o żywieniu i żywności i dietatyka realizowane na SGGW uzyskały II miejsce w 21 ogólnopolskim rankingu szkół wyższych PERSPEKTYWY.  

Szczegółowe informacje na temat uzyskanej punktacji w poszczególnych kategoriach dla kierunków o żywieniu i żywności znaleźć można tutaj. Ranking kierunku Dietetyka dostępny jest tutaj


Ranking kierunków studiów Perspektywy 2019

Dwa kierunki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w tegorocznym rankingu kierunków studiów PERSPEKTYWY zajęły wysokie pozycje. Wśród kierunków o żywieniu i żywności Wydział zajął drugą pozycję uzyskując 91,8pkt/100, wśród kierunków dietetyka - trzecią pozycję z wynikiem 80, 2 pkt/100.


Ranking kierunków studiów Perspektywy 2017

Kierunki Dietetyka oraz Żywienie człowieka i ocena żywności, realizowane na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, zajęły drugie miejsce w Rankingu KIERUNKÓW STUDIÓW Perspektywy 2017. W rankingu uwzględniono prestiż, sytuację absolwentów na rynku pracy, potencjał akademicki, efektywność naukową, potencjał dydaktyczny oraz innowacyjność.


Nowa oferta - studia niestacjonarne (zaoczne) I i II stopnia na kierunku DIETETYKA

Odpowiadając na zainteresowanie wielu osób podjęciem niestacjonarnych studiów na kierunku DIETETYKA, informujemy, że od  roku akademickim 2016/2017 na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji uruchamiamy studia niestacjonarne (zaoczne) I i II stopnia na kierunku DIETETYKA.

Planowane rozpoczęcie  studiów - październik 2016.

Słuchacze studiów I stopnia zdobywać będą wiedzę i umiejętności, m.in. z zakresu: anatomii człowieka, fizjologii człowieka, podstaw farmakologii, żywienia człowieka, klinicznego zarysu chorób, poradnictwa dietetycznego, dietetyki, dietetyki pediatrycznej, dietetyki wybranych schorzeń oraz etyki i prawa w ochronie zdrowia.

Czas trwania studiów: 3.5 roku (7 semestrów)

Opłata za 1 semestr studiów – 2600 zł.

 

Słuchacze studiów II stopnia zdobywać będą wiedzę i umiejętności, m.in. z zakresu: dietoprofilaktyki, dietoterapii, diagnostyki laboratoryjnej, preparatów dietetycznych,  żywienia osób starszych, żywienia klinicznego, żywienia w sporcie, poradnictwa żywieniowego i dietetycznego, etnodietetyki oraz psychologii klinicznej.

Czas trwania studiów: 2 lata (4 semestry)

Opłata za 1 semestr studiów - 2600 zł.

Serdecznie zapraszamy do rozpoczęcia studiów niestacjonarnych na kierunku DIETETYKA zapewniając wysoki poziom zajęć dydaktycznych i profesjonalną obsługę administracyjną studentów.

 


Relacja z II Konferencji "Nasza oferta - Twoja decyzja" . Pobierz tutaj.

 


 

Kierunek Gastronomia i Hotelarstwo nagrodzony certyfikatem "Studia z Przyszłością". Szczegóły do pobrania tutaj.

studia z przyszłoœciš RGB bez tła

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Rankingu KIERUNKÓW STUDIÓW Perspektywy 2015 uplasował się po raz kolejny na pierwszym miejscu wśród kierunków o żywieniu i żywności, w obszarze kierunków rolniczych, leśnych i weterynaryjnych.

Bez tytułu
perspektywy_znak

Ranking kierunków studiów o żywieniu i żywności, 2015

Ranking kierunków studiów o żywieniu i żywności, 2014