Współpraca z biznesem

Drukuj

Pełnomocnik Dziekana ds. współpracy z gospodarką

dr hab. Magdalena Gantner

magdalena_gantner@sggw.pl

 

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji realizuje, we współpracy z przemysłem, projekty edukacyjno-badawcze, m.in.

  • we współpracy z Fundacją Carrefour, Program ABC Zdrowego Żywienia, którego celem jest dostarczenie wiedzy i podniesienie świadomości żywieniowej beneficjentów projektu  (dzieci oraz osób powyżej 65 roku życia), a także kształtowanie umiejętności dokonywania przez konsumentów racjonalnych wyborów żywieniowych, niezależnie od ich sytuacji społeczno - ekonomicznej 
    Pobierz informacje o Programie
  • we współpracy z Fundacją Nutricia, Program Zdrowo jemy zdrowo rośniemy, którego celem jest wspieranie prawidłowego rozwoju dzieci poprzez promowanie prawidłowych nawyków żywieniowych 
    www.zdrowojemy.info
  • we współpracy z internetowym portalem pracy i stażów FOODjobs, którego celem jest komunikacja między Uczelniami a zakładami produkcyjnymi branży spożywczej                           http://foodjobs.pl/index.php
  • we współpracy z Nestlé oraz Polskim Związkiem Lekkiej Atletyki  projekt badawczy „#Zacznij od Lekkiej”. W ramach projektu dokonano ocena sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz sprawności fizycznej 12-13-latków biorących udział w programie „Lekkoatletyka dla każdego!” na tle dzieci w tej grupie wiekowej, które w nim nie uczestniczą                                              https://www.nestle.pl/pl/csv/aktualnosci/zacznij-od-lekkiej-2017
  • we współpracy z Kulczyk Foundation Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji program "Żółty Talerz", którego wydział jest merytorycznym partnerem. Żółty Talerz to program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce, którego celem jest osiągniecie większej liczby dzieci jedzących w stołówce; lepsze jakościowo i zdrowsze jedzenie; mobilizacja dorosłych do pomocy w żywieniu dzieci oraz łatwiejszy dostęp do wiedzy o zdrowym żywieniu. http://zoltytalerz.pl/

 

banner_FJbiznes-programy_06 biznes-programy_05 biznes-programy_04 biznes-programy_03 biznes-programy_02biznes-programy_01 ABC zdrowego żywienia