Wydarzenia

06.04

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (7)

Dodano: 11.04.2018 (środa)

W dniu 6.04.2018 r. odbyło się siódme spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania był: Marketing usług gastronomicznych i hotelarskich.Swoją praktyczną wiedzą z tego zakresu podzieliła się...

czytaj więcej >>

06.04

Konferencja w ramach kampanii społecznej „Wiem, co jem” dla osób odpowiedzialnych za żywienie w warszawskich placówkach oświatowych

Dodano: 10.04.2018 (wtorek)

W dniu 6.04.2018 r. odbyła się konferencja w ramach kampanii społecznej „Wiem, co jem” dla osób odpowiedzialnych za żywienie w warszawskich placówkach oświatowych (program), zorganizowana wspólnie z przedstawicielami Urzędu m.st. Warszawy.Konferencja była związana z prezentacją...

czytaj więcej >>

26.03

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (6)

Dodano: 4.04.2018 (środa)

W dniu 26.03.2018 r. odbyło się szóste spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania były: Rodzaje serwisu ze szczególnym uwzględnieniem gości VIP, formy obsługi ze względu na...

czytaj więcej >>

16.03

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (5)

Dodano: 21.03.2018 (środa)

W dniu 16.03.2018 r. odbyło się piąte spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania był: Food Cost czyli koszt surowca. Tworzenie menu.Swoją praktyczną wiedzą z tego zakresu...

czytaj więcej >>

13.03

Spotkania z praktykami The Greenbreier resort

Dodano: 20.03.2018 (wtorek)

W dniu 13.03.2018 r. odbyło się spotkanie studentów kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności z praktykami z The Greenbreier resort, jednego najbardziej znanych i cenionych hoteli w zachodniej Wirginii, USA. Obiekt ten posiada 710 miejsc...

czytaj więcej >>

07.02

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (4)

Dodano: 8.02.2018 (czwartek)

W dniu 7.02.2018 r. odbyło się czwarte spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania było: Wyposażenie techniczne sali konsumenckiej z uwzględnieniem rodzaju realizowanych usług: śniadania, koktajl bar,...

czytaj więcej >>

01.02

Noworoczne spotkanie z przedstawicielami otoczenia gospodarczego

Dodano: 5.02.2018 (poniedziałek)

1 lutego 2018 roku przedstawiciele kadry kierowniczej Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji spotkali się z członkami Zespołu Doradców i Pracodawców, powołanego przy Radzie Wydziału oraz innymi przedstawicielami świata biznesu. Spotkanie zostało zorganizowane przez WNoŻCziK oraz Polską...

czytaj więcej >>

Współpraca Wydziału z Kulczyk Foundation w ramach programu Żółty Talerz

Dodano: 8.01.2018 (poniedziałek)

W ramach porozumienia o współpracy z Kulczyk Foundation Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji został Partnerem Merytorycznym programu „Żółty Talerz„. Fundacja dąży do tego, aby wsparcie dla dożywiania najmłodszych tworzyło realną wartość dodaną poprzez wzbogacenie...

czytaj więcej >>

04.01

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (3)

Dodano: 8.01.2018 (poniedziałek)

W dniu 4.01.2018 r. odbyło się trzecie spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania było: Budowanie zespołu i zarządzanie zasobami ludzkimi w dziale kuchni. Szkolenia i rozwój...

czytaj więcej >>

08.12

Sukcesy Koła Naukowego Żywieniowców na XLIV Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW

Dodano: 19.12.2017 (wtorek)

WYNIKI XLIV PRZEGLĄDU DOROBKU KÓŁ NAUKOWYCH SGGW Koło Naukowe Żywieniowców dnia 8 grudnia 2017 roku wystartowało na Uczelnianym Przeglądzie Kół Naukowych w 3 sekcjach: Hodowla i żywienie zwierząt (1 prezentacja), Ekonomia i nauki społeczne (2...

czytaj więcej >>

27.11

Drugie spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich

Dodano: 1.12.2017 (piątek)

W dniu 27.11.2017 r. odbyło się drugie spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania było: Budowanie zespołu i zarządzanie zasobami ludzkimi w departamencie F&B (Food & Beverage),...

czytaj więcej >>

29.11

Drogi do AgroSukcesu – spotkanie z kucharzami z Kaszub

Dodano: 23.11.2017 (czwartek)

W ramach corocznego spotkania organizowanego przez SGGW – VII Konfrontacji „Drogi do AgroSukcesu„, Gośćmi Wydziału  Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji będą: Krzysztof Szulborski i Kazimierz Żółnowski, uznani kucharze z Kaszub. Spotkanie odbędzie się w...

czytaj więcej >>

22-29.10

Relacja z praktyk w regionie jeziora Garda – 20-29.10.2017 r.

Dodano: 22.11.2017 (środa)

Studenci Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, kierunków Żywienie i ocena żywności oraz Gastronomia i hotelarstwo, po raz czwarty, mieli w tym roku okazję poznać lokalne zakłady przetwórcze oraz ofertę turystyczno-gastronomiczną regionu jeziora Garda....

czytaj więcej >>

26.10

Inauguracja Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich

Dodano: 14.11.2017 (wtorek)

W dniu 26.10.2017 r. odbyła się inauguracja Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. W krótkim spotkaniu uczestniczył General Manager hotelu Bristol – Roman Goetsch, Dyrektor Personalny –  Tomasz Dejtrowski...

czytaj więcej >>

27.10

Żywienie a aktywność fizyczna – relacja z XXV konferencji dyskusyjnej Fakty i fikcje w żywieniu człowieka

Dodano: 6.11.2017 (poniedziałek)

W dniu 27 października br. w Auli Kryształowej SGGW odbyła się XXV konferencja dyskusyjna z cyklu „Fakty i fikcje w żywieniu człowieka”, w tym roku pod tytułem „Żywienie a aktywność fizyczna”, zorganizowana przez Polskie Towarzystwo...

czytaj więcej >>