Wydarzenia

01.02

Noworoczne spotkanie z przedstawicielami otoczenia gospodarczego

Dodano: 5.02.2018 (poniedziałek)

1 lutego 2018 roku przedstawiciele kadry kierowniczej Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji spotkali się z członkami Zespołu Doradców i Pracodawców, powołanego przy Radzie Wydziału oraz innymi przedstawicielami świata biznesu. Spotkanie zostało zorganizowane przez WNoŻCziK oraz Polską...

czytaj więcej >>

Współpraca Wydziału z Kulczyk Foundation w ramach programu Żółty Talerz

Dodano: 8.01.2018 (poniedziałek)

W ramach porozumienia o współpracy z Kulczyk Foundation Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji został Partnerem Merytorycznym programu „Żółty Talerz„. Fundacja dąży do tego, aby wsparcie dla dożywiania najmłodszych tworzyło realną wartość dodaną poprzez wzbogacenie...

czytaj więcej >>

04.01

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (3)

Dodano: 8.01.2018 (poniedziałek)

W dniu 4.01.2018 r. odbyło się trzecie spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania było: Budowanie zespołu i zarządzanie zasobami ludzkimi w dziale kuchni. Szkolenia i rozwój...

czytaj więcej >>

08.12

Sukcesy Koła Naukowego Żywieniowców na XLIV Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW

Dodano: 19.12.2017 (wtorek)

WYNIKI XLIV PRZEGLĄDU DOROBKU KÓŁ NAUKOWYCH SGGW Koło Naukowe Żywieniowców dnia 8 grudnia 2017 roku wystartowało na Uczelnianym Przeglądzie Kół Naukowych w 3 sekcjach: Hodowla i żywienie zwierząt (1 prezentacja), Ekonomia i nauki społeczne (2...

czytaj więcej >>

27.11

Drugie spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich

Dodano: 1.12.2017 (piątek)

W dniu 27.11.2017 r. odbyło się drugie spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania było: Budowanie zespołu i zarządzanie zasobami ludzkimi w departamencie F&B (Food & Beverage),...

czytaj więcej >>

29.11

Drogi do AgroSukcesu – spotkanie z kucharzami z Kaszub

Dodano: 23.11.2017 (czwartek)

W ramach corocznego spotkania organizowanego przez SGGW – VII Konfrontacji „Drogi do AgroSukcesu„, Gośćmi Wydziału  Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji będą: Krzysztof Szulborski i Kazimierz Żółnowski, uznani kucharze z Kaszub. Spotkanie odbędzie się w...

czytaj więcej >>

22-29.10

Relacja z praktyk w regionie jeziora Garda – 20-29.10.2017 r.

Dodano: 22.11.2017 (środa)

Studenci Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, kierunków Żywienie i ocena żywności oraz Gastronomia i hotelarstwo, po raz czwarty, mieli w tym roku okazję poznać lokalne zakłady przetwórcze oraz ofertę turystyczno-gastronomiczną regionu jeziora Garda....

czytaj więcej >>

26.10

Inauguracja Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich

Dodano: 14.11.2017 (wtorek)

W dniu 26.10.2017 r. odbyła się inauguracja Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. W krótkim spotkaniu uczestniczył General Manager hotelu Bristol – Roman Goetsch, Dyrektor Personalny –  Tomasz Dejtrowski...

czytaj więcej >>

27.10

Żywienie a aktywność fizyczna – relacja z XXV konferencji dyskusyjnej Fakty i fikcje w żywieniu człowieka

Dodano: 6.11.2017 (poniedziałek)

W dniu 27 października br. w Auli Kryształowej SGGW odbyła się XXV konferencja dyskusyjna z cyklu „Fakty i fikcje w żywieniu człowieka”, w tym roku pod tytułem „Żywienie a aktywność fizyczna”, zorganizowana przez Polskie Towarzystwo...

czytaj więcej >>

10.10

III edycja programu edukacyjno-badawczego „ABC Zdrowego Żywienia”

Dodano: 11.10.2017 (środa)

W dniu 10 października br. odbyła się Konferencja inaugurująca III edycję programu edukacyjno-badawczego „ABC Zdrowego Żywienia”, w tym roku zatytułowanego „ABC Żywienia Dzieci i Rodziców”. Celem programu jest prowadzenie działań edukacyjnych w zakresie kształtowania prawidłowych...

czytaj więcej >>

4.10

Inauguracja roku akademickiego 2017/2018

Dodano: 5.10.2017 (czwartek)

W dniu 4 października br. w Auli Kryształowej SGGW odbyła się wydziałowa inauguracja roku akademickiego 2017/2018. W czasie uroczystości dyplomy ukończenia studiów otrzymali tegoroczni absolwenci kierunków Żywienie człowieka i ocena żywności, Dietetyka oraz Gastronomia i...

czytaj więcej >>

20.09

Relacja z XXI Festiwalu Nauki Warszawa 2017

Dodano: 20.09.2017 (środa)

W ramach XXI Festiwalu Nauki pracownicy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zorganizowali i przeprowadzili liczne warsztaty dla dzieci i młodzieży. Warsztaty w ramach Festiwalu Nauki Małego Człowieka odbywały się  na Wydziale Fizyki Politechniki Warszawskiej. Były...

czytaj więcej >>

09.09

Konferencja jubileuszowa Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Dodano: 9.09.2017 (sobota)

W dniu 9 września 2017 r. z okazji Jubileuszu 40-lecia istnienia Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyła się Ogólnopolska Konferencja Naukowa pt.: „Żywienie Człowieka w 200-letniej historii nauczania rolniczego na ziemiach polskich” połączona ze spotkaniem absolwentów i pracowników Wydziału. Zapraszamy do...

czytaj więcej >>

20.06

Ranking kierunków studiów Perspektywy 2017

Dodano: 20.06.2017 (wtorek)

Kierunki Dietetyka oraz Żywienie człowieka i ocena żywności, realizowane na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, zajęły drugie miejsce w Rankingu KIERUNKÓW STUDIÓW Perspektywy 2017. W rankingu uwzględniono prestiż, sytuację absolwentów na rynku pracy, potencjał...

czytaj więcej >>

19-20.05

Relacja z Dni SGGW

Dodano: 21.05.2017 (niedziela)

W dniach 19 i 20 maja br. w czasie Dni SGGW, stoisko naszego Wydziału gościło tłumnie przybyłych mieszkańców Warszawy oraz wycieczki dzieci z ursynowskich szkół i przedszkoli. Na zwiedzających czekały liczne konkursy z nagrodami, porady dietetyczne, pokazy...

czytaj więcej >>