Wydarzenia

Drukuj

Dni SGGW 18-19 maja br.

Jak co roku, w trzeci weekend majowy, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, przygotował w ramach Dni SGGW liczne atrakcje dla odwiedzających nasze stoisko. Z pomocą pracowników i studentów prowadzone były konkursy żywieniowe, gry i zabawy oraz prezentacje i degustacje potraw kuchni molekularnej i tradycyjnej. Na naszym stoisku można było ugasić pragnienie owocową lemoniadą […]

Czytaj dalej

Nasza oferta – Twoja decyzja

W dniu 13 kwietnia br. na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyła się IV już konferencja skierowana do młodzieży szkół średnich, prezentująca ofertę dydaktyczną naszego Wydziału. W konferencji udział wzięli uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 RCKUiP w Łowiczu kształcący się w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych; Zespołu Szkół Handlowo – Ekonomicznych w Białymstoku […]

Czytaj dalej

Zakończenie zajęć Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich

W dniu 9.04.2018 r. odbyło się uroczyste zakończenie zajęć Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie. W spotkaniu wzięli udział pracownicy Hotelu Bristol a Luxury Collection Hotel, Warsaw: – Piotr Madej (Executive Assistant Manager – Zastępca Dyrektora Generalnego), – Iwona Dobroch (Specjalista ds. Szkoleń i Rozwoju),– Anna […]

Czytaj dalej

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (8)

W dniu 9.04.2018 r. odbyło się ósme spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie. Tematem spotkania były: Obsługa gościa. Trudne sytuacje/reklamacje ze względu na profil gościa (VIP). Badanie satysfakcji.Swoją praktyczną wiedzą z tego zakresu podzielił się z nauczycielami Piotr Madej – zastępca Dyrektora Bristol a Luxury […]

Czytaj dalej

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (7)

W dniu 6.04.2018 r. odbyło się siódme spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania był: Marketing usług gastronomicznych i hotelarskich.Swoją praktyczną wiedzą z tego zakresu podzieliła się z nauczycielami Marta Krzemińska – PR & Marketing Manager Bristol a Luxury Collection Hotel, Warsaw.  

Czytaj dalej

Konferencja w ramach kampanii społecznej „Wiem, co jem” dla osób odpowiedzialnych za żywienie w warszawskich placówkach oświatowych

W dniu 6.04.2018 r. odbyła się konferencja w ramach kampanii społecznej „Wiem, co jem” dla osób odpowiedzialnych za żywienie w warszawskich placówkach oświatowych (program), zorganizowana wspólnie z przedstawicielami Urzędu m.st. Warszawy.Konferencja była związana z prezentacją trzeciego już wydania publikacji pt. „Propozycje posiłków dla dzieci w przedszkolach i szkołach” (pobierz publikację), opracowanej m.in. przez pracowników Katedry […]

Czytaj dalej

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (6)

W dniu 26.03.2018 r. odbyło się szóste spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania były: Rodzaje serwisu ze szczególnym uwzględnieniem gości VIP, formy obsługi ze względu na rodzaj zamówienia. Konferencje, bankiety – od organizacji do operacji.Swoją wiedzą z tego zakresu podzielił się z nauczycielami Aleksandar Zivkovic – […]

Czytaj dalej

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (5)

W dniu 16.03.2018 r. odbyło się piąte spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania był: Food Cost czyli koszt surowca. Tworzenie menu.Swoją praktyczną wiedzą z tego zakresu podzielił się z nauczycielami Michał Tkaczyk – szef kuchni hotelu Bristol a Luxury Collection Hotel, Warsaw.

Czytaj dalej

Spotkania z praktykami The Greenbreier resort

W dniu 13.03.2018 r. odbyło się spotkanie studentów kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności z praktykami z The Greenbreier resort, jednego najbardziej znanych i cenionych hoteli w zachodniej Wirginii, USA. Obiekt ten posiada 710 miejsc noclegowych i rozbudowaną bazę gastronomiczną – blisko 20 różnego typu lokali.   W spotkaniu ze studentami uczestniczyli: – Bryan Skelding […]

Czytaj dalej

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (4)

W dniu 7.02.2018 r. odbyło się czwarte spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania było: Wyposażenie techniczne sali konsumenckiej z uwzględnieniem rodzaju realizowanych usług: śniadania, koktajl bar, bankiety, room service. Swoją wiedzą z tego zakresu podzielił się z nauczycielami Aleksandar Zivkovic – F&B Manager, Kierownik Działu Gastronomii […]

Czytaj dalej

Noworoczne spotkanie z przedstawicielami otoczenia gospodarczego

1 lutego 2018 roku przedstawiciele kadry kierowniczej Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji spotkali się z członkami Zespołu Doradców i Pracodawców, powołanego przy Radzie Wydziału oraz innymi przedstawicielami świata biznesu. Spotkanie zostało zorganizowane przez WNoŻCziK oraz Polską Federację Producentów Żywności-Zespół Pracodawców.

Czytaj dalej

Współpraca Wydziału z Kulczyk Foundation w ramach programu Żółty Talerz

W ramach porozumienia o współpracy z Kulczyk Foundation Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji został Partnerem Merytorycznym programu „Żółty Talerz„. Fundacja dąży do tego, aby wsparcie dla dożywiania najmłodszych tworzyło realną wartość dodaną poprzez wzbogacenie posiłków i objęcie żywieniem większej liczby dzieci. Żółty Talerz to w założeniu nowy standard wsparcia żywienia, gotowy do wykorzystania przez […]

Czytaj dalej

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (3)

W dniu 4.01.2018 r. odbyło się trzecie spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania było: Budowanie zespołu i zarządzanie zasobami ludzkimi w dziale kuchni. Szkolenia i rozwój pracowników. Swoją wiedzą z tego zakresu podzielił się z nauczycielami, szef kuchni w hotelu Bristol – Michał Tkaczyk.

Czytaj dalej

Sukcesy Koła Naukowego Żywieniowców na XLIV Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW

WYNIKI XLIV PRZEGLĄDU DOROBKU KÓŁ NAUKOWYCH SGGW Koło Naukowe Żywieniowców dnia 8 grudnia 2017 roku wystartowało na Uczelnianym Przeglądzie Kół Naukowych w 3 sekcjach: Hodowla i żywienie zwierząt (1 prezentacja), Ekonomia i nauki społeczne (2 prezentacje),  Człowiek i jego otoczenie (8 prezentacji) oraz w 5 prac w sekcji posterowej. Ogromna ilość prac (16) była efektem […]

Czytaj dalej

Drugie spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich

W dniu 27.11.2017 r. odbyło się drugie spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania było: Budowanie zespołu i zarządzanie zasobami ludzkimi w departamencie F&B (Food & Beverage), Szkolenia i rozwój pracowników. Swoją wiedzą z tego zakresu podzielił się z nauczycielami Aleksandar Zivkovic – Kierownik Działu Gastronomii w […]

Czytaj dalej

Drogi do AgroSukcesu – spotkanie z kucharzami z Kaszub

W ramach corocznego spotkania organizowanego przez SGGW – VII Konfrontacji „Drogi do AgroSukcesu„, Gośćmi Wydziału  Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji będą: Krzysztof Szulborski i Kazimierz Żółnowski, uznani kucharze z Kaszub. Spotkanie odbędzie się w najbliższą środę – 29 listopada w godz. 12:00 – 14:00. w Sali 1071 Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Zaproszeni na […]

Czytaj dalej