Wydarzenia
3. edycja Konkursu Agroabsolwent na najlepszą pracę dyplomową, związaną z tematyką agro
Zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie organizowanym przez BNP PARIBAS. Do Konkursu zgłaszane mogą być prace dyplomowe: magisterskie, inżynierskie i licencjackie, których obrona odbyła się w 2020 lub w 2021 r. Problematyka prac musi być związana z...
Wyjazd integracyjny członków Koła Naukowego Żywieniowców
Ostatni weekend maja część członków Koła Naukowego Żywieniowców spędziła w pięknych okolicznościach przyrody – w ośrodku położonym tuż przy Jeziorze Gielądzkim, w gminie Sorkwity. Wyjazd spędziliśmy aktywnie – oprócz gry w siatkówkę czy frisbee nie brakowało ochotników i amatorów kajakarstwa. Wycieczka była także doskonałą okazją do wspólnej integracji, a...
Zachęcamy studentów, pracowników i współpracowników SGGW do dyskusji
Kilka dni temu uruchomiona została strona The Food Systems in Europe and Central Asia, która skierowana jest do wszystkich zainteresowanych tematyką zrównoważonych systemów żywnościowych (sustainable food systems) – ZSŻ, w tym zrównoważoną konsumpcją żywności w naszym regionie...
Nowa Przewodnicząca Komisji ds. Promocji i PR w Samorządzie Studentów SGGW
Na nową Przewodniczącą Komisji ds. Promocji i PR Samorządu Studentów SGGW wybrana została Weronika Zduńczyk, studentka trzeciego roku Żywienia Człowieka i Oceny Żywności. Życzymy samych sukcesów i owocnej pracy podczas trwania kadencji!...
Wiosna i nowe tablice informacyjne na Kampusie SGGW
Koniec błądzenia! Na Kampusie SGGW pojawiły się nowe tablice informacyjne dzięki którym zarówno studenci, jak i kandydaci z łatwością odnajdą każdy Wydział. Zapraszamy do nas! Wydział Żywienia Człowieka, budynek 32....
Student Wydziału Żywienia Człowieka laureatem stypendium Ministra Edukacji i Nauki
Minister Edukacji i Nauki przyznał stypendia dla wyróżniających się studentów. Wsród nagrodzonych sześciu studentów SGGW znalazł się Student naszego Wydziału – Pan MARCIN KRUK, który dziś odebrał wyróżnienie z rąk Dyrektor Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka prof....
Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych na Wydziale Żywienia Człowieka
W dniu 23.04.2021 r. na Wydziale Żywienia Człowieka odbyły się kolejne, już XLIV, eliminacje okręgowe Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, w bloku Gastronomia. W tym roku w konkursie uczestniczyło 16 uczniów z województwa mazowieckiego, a zmagania...
Nasi studenci są najlepsi!
Wiktoria Kilar studiuje na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, a jej talent cukierniczy zna cała Polska. W wieku 17 lat dostała się do 4 edycji programu „Bake off-ale ciacho!”. Kilka miesięcy później odbyła staż w...
Nowa aparatura w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka!
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka wzbogacił się o dynamiczny model sztucznego przewodu pokarmowego. Sztuczny przewód pokarmowy pozwala na bardzo wierne naśladowanie i monitorowanie procesów zachodzących w żołądku, jelicie cienkim oraz jelicie grubym w pełni kontrolowanych...
Nasi studenci publikują!
Przedstawiamy publikację naszego studenta, inż. Marcina Kruka, który pod opieką dr hab. Moniki Trząskowskiej, w ramach swojej pracy magisterskiej, analizował formowanie biofilmu bakterii patogennych na powierzchni nasion przeznaczonych na kiełki. W badaniach oceniono wpływ metody...
Nasi studenci odnoszą sukcesy!
Student kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, Marcin Kruk, otrzymał stypendium MEiN za znaczące osiągnięcia naukowe. Serdecznie gratulujemy!...
Obrony prac inżynierskich
W lutym br. tytuły inżynierów na naszym Wydziale uzyskało niemal dziewięćdziesięciu studentów kierunków Gastronomia i Hotelarstwo oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności. Wszystkim nowym inżynierom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!...
Nasi studenci o kierunkach studiów na Wydziale Żywienia Człowieka
Posłuchaj co mówią o kierunkach studiów na Wydziale Żywienia Człowieka nasi studenci! Żywienie Człowieka i Ocena Żywności – zobacz tutaj Dietetyka – zobacz tutaj Gastronomia i Hotelarstwo – zobacz tutaj ...
Prezentacje Koła Naukowego Żywieniowców na 47. Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW
Zapraszamy do zapoznania się z przedstawionymi na 47. Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW prezentacjami członków Koła Naukowego Żywieniowców, które działa przy Wydziale Żywienia Człowieka. Robert Nicewicz – Charakterystyka sposobu odżywiania wśród osób w kryzysie bezdomności Robert Nicewicz – Postrzeganie produktów z końcowa datą przydatności do spożycia...
Nasi studenci publikują!
Członkowie Koła Naukowego Żywieniowców nie tylko zajmują się aspektami związanymi z żywieniem człowieka, ale również opracowują nowe technologie. Na koniec 2020 roku opublikowano badania związane z zastosowaniem bakterii kwasu octowego do produkcji piw typu kwaśnego....