Wydarzenia

Jubileusz 25-lecia Wszechnicy Żywieniowej

Dodano: 17.06.2019 (poniedziałek)

12 czerwca br. w Auli Kryształowej SGGW uroczyście obchodziliśmy jubileusz 25-lecia działania przy naszym Wydziale Wszechnicy Żywieniowej. Wszechnica jest jedną z form upowszechniania wiedzy o prawidłowym żywieniu człowieka, a jej geneza sięga 1994 roku. Wykłady...

czytaj więcej >>

Ranking kierunków studiów Perspektywy 2019

Dodano: 14.06.2019 (piątek)

Dwa kierunki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w tegorocznym rankingu kierunków studiów PERSPEKTYWY zajęły wysokie pozycje. Wśród kierunków o żywieniu i żywności Wydział zajął drugą pozycję uzyskując 91,8pkt/100, wśród kierunków dietetyka – trzecią...

czytaj więcej >>

Szkolenie sensoryczne w MAKRO Polska

Dodano: 11.06.2019 (wtorek)

Pracownicy Wydziału Nauk o Żywienu Człowieka i Konsumpcji, w ramach współpracy z Akademią Inspiracji MAKRO, przeprowadzili szkolenie sensoryczne w którym pracownicy MAKRO Polska z działow kupieckich i jakości oraz Executive Chef Sylwia Stachyra i Sous...

czytaj więcej >>

Rozstrzygnięcie konkurs na Asystenta Szefa Kuchni Hotelu Sheraton

Dodano: 7.06.2019 (piątek)

W dniu 04.06.2019 odbył się III etap konkursu „Asystent Szefa Kuchni  Hotelu Sheraton” organizowany przez Koło Naukowe Przedsiębiorczości PROFIT oraz Samorząd Studentów WNoŻCiK. Pierwszy etap odbył się w formie pisemnej i obejmował część testową. Pytania...

czytaj więcej >>

Dni SGGW 17-18 maja

Dodano: 23.05.2019 (czwartek)

Jak co roku w maju, na starym kampusie, odbyły się Dni SGGW. Podczas dwudniowego pikniku, pracownicy i studenci naszego Wydziału, prezentowali liczne przygotowane atrakcje – konkursy wiedzy żywieniowej, zabawy dla dzieci, personalizowane znaczki – przypinki,...

czytaj więcej >>

Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Dodano: 12.04.2019 (piątek)

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji gościł dziś uczestników, odbywającej się na terenie kampusu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. 18 uczniów z osiemnastu zespołów szkół ponadgimnazjalnych zdawało egzamin...

czytaj więcej >>

Dzień otwarty SGGW

Dodano: 25.02.2019 (poniedziałek)

W sobotnie przedpołudnie 14 lutego odbył się dzień otwarty SGGW, w czasie którego kandydaci na studia mogli zapoznać się z ofertą kierunków przygotowaną przez wydziały i porozmawiać ze studentami naszej uczelni. Stoisko Wydziału Nauk o...

czytaj więcej >>

Projekty produktów spożywczych studentów kierunku Żywienie człowieka i ocena żywnosci

Dodano: 12.02.2019 (wtorek)

W ramach przedmiotu Projektowanie produktów spożywczych, prowadzonego na kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności przez Katedrę Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa oraz Katedrę Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji, w semestrze zimowym studenci opracowali projekty dwudziestu nowatorskich...

czytaj więcej >>

Warsztaty kulinarne: Tastes of America – culinary workshop with Michael Wolf

Dodano: 17.01.2019 (czwartek)

W dniu 16.01.2019 r. w pracowni gastronomicznej Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności odbyło się spotkanie studentów kierunku gastronomia i hotelarstwo z praktykami z Wolfood inc. (New Jersey, USA). W spotkaniu ze studentami uczestniczyli: Chef...

czytaj więcej >>

Trendy w cukiernictwie – wykład z praktykiem

Dodano: 10.01.2019 (czwartek)

Dnia 13 grudnia 2018 roku w ramach wykładów z przedmiotu Technologia gastronomiczna II na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyło się spotkanie z praktykiem, Panią mgr Agnieszką Paczóską – mistrzynią Polski i Europy...

czytaj więcej >>

Przedmiot Projektowanie nowych potraw realizowany we współpracy z McDonald’s Polska

Dodano: 4.01.2019 (piątek)

W semestrze zimowym roku akademickiego 2018/2019 studenci IV roku studiów, kierunku Gastronomia i Hotelarstwo, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, brali udział w projekcie realizowanym we współpracy z McDonald’s Polska Sp. z o.o. Celem...

czytaj więcej >>

XLV Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW

Dodano: 3.01.2019 (czwartek)

Dnia 14 grudnia 2018 roku odbył się XLV Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW. W ramach przeglądu studenci kół naukowych Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zgłosili prezentacje i postery do sekcji ,,Człowiek i jego...

czytaj więcej >>

Zagraj w Zdrową apkę

Dodano: 20.11.2018 (wtorek)

Dla fanów gier telefonicznych w ramach programu ABC Zdrowego Żywienia, prowadzonego przez Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, przygotowana została edukacyjno – zręcznościowa gra Zdrowa Apka, którą można pobrać w sklepach Google...

czytaj więcej >>

Podręcznik metodyczny Programu ABC Zdrowego Żywienia dla nauczycieli

Dodano: 20.11.2018 (wtorek)

W ramach trwającego w latach 2015-2018 ogólnopolskiego programu edukacyjno-badawczego ABC Zdrowego Żywienia, którego celem jest podniesienie świadomości żywieniowej wśród dzieci i kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych, wykładowcy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW przygotowali...

czytaj więcej >>

6.10

Fotorelacja z jubileuszu 95- lecia Profesora dr h.c. Stanisława Bergera i 90- lecia Pani Profesor Teresy Pałaszewskiej-Reindl

Dodano: 8.10.2018 (poniedziałek)

         ...

czytaj więcej >>