Wydarzenia

Trendy w cukiernictwie – wykład z praktykiem

Dodano: 10.01.2019 (czwartek)

Dnia 13 grudnia 2018 roku w ramach wykładów z przedmiotu Technologia gastronomiczna II na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyło się spotkanie z praktykiem, Panią mgr Agnieszką Paczóską – mistrzynią Polski i Europy...

czytaj więcej >>

Przedmiot Projektowanie nowych potraw realizowany we współpracy z McDonald’s Polska

Dodano: 4.01.2019 (piątek)

W semestrze zimowym roku akademickiego 2018/2019 studenci IV roku studiów, kierunku Gastronomia i Hotelarstwo, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, brali udział w projekcie realizowanym we współpracy z McDonald’s Polska Sp. z o.o. Celem...

czytaj więcej >>

XLV Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW

Dodano: 3.01.2019 (czwartek)

Dnia 14 grudnia 2018 roku odbył się XLV Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW. W ramach przeglądu studenci kół naukowych Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zgłosili prezentacje i postery do sekcji ,,Człowiek i jego...

czytaj więcej >>

Zagraj w Zdrową apkę

Dodano: 20.11.2018 (wtorek)

Dla fanów gier telefonicznych w ramach programu ABC Zdrowego Żywienia, prowadzonego przez Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, przygotowana została edukacyjno – zręcznościowa gra Zdrowa Apka, którą można pobrać w sklepach Google...

czytaj więcej >>

Podręcznik metodyczny Programu ABC Zdrowego Żywienia dla nauczycieli

Dodano: 20.11.2018 (wtorek)

W ramach trwającego w latach 2015-2018 ogólnopolskiego programu edukacyjno-badawczego ABC Zdrowego Żywienia, którego celem jest podniesienie świadomości żywieniowej wśród dzieci i kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych, wykładowcy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW przygotowali...

czytaj więcej >>

6.10

Fotorelacja z jubileuszu 95- lecia Profesora dr h.c. Stanisława Bergera i 90- lecia Pani Profesor Teresy Pałaszewskiej-Reindl

Dodano: 8.10.2018 (poniedziałek)

         ...

czytaj więcej >>

1.10

Inauguracja Roku Akademickiego 2018/2019

Dodano: 4.10.2018 (czwartek)

Dnia 1 października 2018 r. w Auli Kryształowej odbyła się uroczysta inauguracja roku akademickiego 2018/2019. Inaugurację uświetnił wykład prof. dr hab. Doroty Majchrzak z Univeristat Wien na temat „Molecular basis for olfactory perception in humans”....

czytaj więcej >>

Ogólnopolski projekt badawczy #zacznijodlekkiej

Dodano: 17.09.2018 (poniedziałek)

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie wraz z Nestlé Polska oraz Polskim Związkiem Lekkiej Atletyki realizują ogólnopolski projekt badawczy #zacznijodlekkiej. 12 września br. w Centrum Wodnym SGGW odbyła się debata...

czytaj więcej >>

18-19.05

Dni SGGW 18-19 maja br.

Dodano: 22.05.2018 (wtorek)

Jak co roku, w trzeci weekend majowy, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, przygotował w ramach Dni SGGW liczne atrakcje dla odwiedzających nasze stoisko. Z pomocą pracowników i studentów prowadzone były konkursy żywieniowe, gry...

czytaj więcej >>

13.04

Nasza oferta – Twoja decyzja

Dodano: 17.04.2018 (wtorek)

W dniu 13 kwietnia br. na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyła się IV już konferencja skierowana do młodzieży szkół średnich, prezentująca ofertę dydaktyczną naszego Wydziału. W konferencji udział wzięli uczniowie Zespołu Szkół...

czytaj więcej >>

09.04

Zakończenie zajęć Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich

Dodano: 13.04.2018 (piątek)

W dniu 9.04.2018 r. odbyło się uroczyste zakończenie zajęć Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie. W spotkaniu wzięli udział pracownicy Hotelu Bristol a Luxury Collection Hotel,...

czytaj więcej >>

09.04

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (8)

Dodano: 12.04.2018 (czwartek)

W dniu 9.04.2018 r. odbyło się ósme spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie. Tematem spotkania były: Obsługa gościa. Trudne sytuacje/reklamacje ze względu na profil gościa...

czytaj więcej >>

06.04

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (7)

Dodano: 11.04.2018 (środa)

W dniu 6.04.2018 r. odbyło się siódme spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania był: Marketing usług gastronomicznych i hotelarskich.Swoją praktyczną wiedzą z tego zakresu podzieliła się...

czytaj więcej >>

06.04

Konferencja w ramach kampanii społecznej „Wiem, co jem” dla osób odpowiedzialnych za żywienie w warszawskich placówkach oświatowych

Dodano: 10.04.2018 (wtorek)

W dniu 6.04.2018 r. odbyła się konferencja w ramach kampanii społecznej „Wiem, co jem” dla osób odpowiedzialnych za żywienie w warszawskich placówkach oświatowych (program), zorganizowana wspólnie z przedstawicielami Urzędu m.st. Warszawy.Konferencja była związana z prezentacją...

czytaj więcej >>

26.03

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (6)

Dodano: 4.04.2018 (środa)

W dniu 26.03.2018 r. odbyło się szóste spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania były: Rodzaje serwisu ze szczególnym uwzględnieniem gości VIP, formy obsługi ze względu na...

czytaj więcej >>