Wydarzenia

II miejsce w Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW dla Koł Naukowych Wydziału Żywienia Człowieka!

Dodano: 9.12.2019 (poniedziałek)

6 grudnia 2019 roku odbył się 46. Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW w Warszawie. Koła Naukowe naszego Wydziału zgłosiły i zaprezentowały 37 prac, z których 13 zostało nagrodzonych lub wyróżnionych. Dało to naszym studentom drugie miejsce...

czytaj więcej >>

IX Konfrontacje „Drogi do AgroSukcesu”

Dodano: 2.12.2019 (poniedziałek)

W dniu 29 listopada gościliśmy na Wydziale Lecha Krukowskiego, twórcę i współwłaściciela firmy Victoria Cymes w Wałczu, która jako pierwsza w Polsce wprowadziła na rynek soki utrwalane metodą wysokich ciśnień (HPP). Podczas spotkania Lech Krukowski...

czytaj więcej >>

XXVII Konferencja Fakty i Fikcje w Żywieniu Człowieka

Dodano: 15.11.2019 (piątek)

W ramach zorganizowanej przez Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych oraz Wydział Żywienia Człowieka XXVII konferencji dyskusyjnej z cyklu Fakty i fikcje w żywieniu człowieka na temat „Diety – moda czy konieczność?  dr inż. Danuta Figurska-Ciura...

czytaj więcej >>

Inauguracja roku akademickiego 2019/2020

Dodano: 7.10.2019 (poniedziałek)

W dniu 1 października b.r. odbyła się uroczysta inauguracja roku akademickiego 2019/2020 na Wydziale Żywienia Człowieka. Uroczystość rozpoczęły wystąpienia Dziekana Wydziału dr hab. Jadwigi Hamułki, prof. SGGW oraz Prorektora ds. dydaktyki prof. dr hab. Kazimierza Tomali....

czytaj więcej >>

Wręczenie nominacji Dyrektorowi Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka

Dodano: 28.09.2019 (sobota)

27 września 2019 roku rektor SGGW prof. dr hab. W. Bielawski wręczył nominację na Dyrektora Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka prof. dr hab. Krystynie Gutkowskiej. Na dziekana Wydziału Żywienia Człowieka nominowana została dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. SGGW.  Kadencja...

czytaj więcej >>

Warsztaty w Akademii Inspiracji MAKRO

Dodano: 27.09.2019 (piątek)

W dniu 24 maja i 10 września 2019 w Akademii Inspiracji MAKRO odbyły się warsztaty dotyczące Jakości żywności, jej percepcji oraz metodologii stosowania sensorycznej oceny jakości żywności. Warsztaty zostały przygotowane i poprowadzone przez dr hab. Danutę Jaworską, dr...

czytaj więcej >>

Jubileusz 25-lecia Wszechnicy Żywieniowej

Dodano: 17.06.2019 (poniedziałek)

12 czerwca br. w Auli Kryształowej SGGW uroczyście obchodziliśmy jubileusz 25-lecia działania przy naszym Wydziale Wszechnicy Żywieniowej. Wszechnica jest jedną z form upowszechniania wiedzy o prawidłowym żywieniu człowieka, a jej geneza sięga 1994 roku. Wykłady...

czytaj więcej >>

Ranking kierunków studiów Perspektywy 2019

Dodano: 14.06.2019 (piątek)

Dwa kierunki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w tegorocznym rankingu kierunków studiów PERSPEKTYWY zajęły wysokie pozycje. Wśród kierunków o żywieniu i żywności Wydział zajął drugą pozycję uzyskując 91,8pkt/100, wśród kierunków dietetyka – trzecią...

czytaj więcej >>

Szkolenie sensoryczne w MAKRO Polska

Dodano: 11.06.2019 (wtorek)

Pracownicy Wydziału Nauk o Żywienu Człowieka i Konsumpcji, w ramach współpracy z Akademią Inspiracji MAKRO, przeprowadzili szkolenie sensoryczne w którym pracownicy MAKRO Polska z działow kupieckich i jakości oraz Executive Chef Sylwia Stachyra i Sous...

czytaj więcej >>

Rozstrzygnięcie konkurs na Asystenta Szefa Kuchni Hotelu Sheraton

Dodano: 7.06.2019 (piątek)

W dniu 04.06.2019 odbył się III etap konkursu „Asystent Szefa Kuchni  Hotelu Sheraton” organizowany przez Koło Naukowe Przedsiębiorczości PROFIT oraz Samorząd Studentów WNoŻCiK. Pierwszy etap odbył się w formie pisemnej i obejmował część testową. Pytania...

czytaj więcej >>

Dni SGGW 17-18 maja

Dodano: 23.05.2019 (czwartek)

Jak co roku w maju, na starym kampusie, odbyły się Dni SGGW. Podczas dwudniowego pikniku, pracownicy i studenci naszego Wydziału, prezentowali liczne przygotowane atrakcje – konkursy wiedzy żywieniowej, zabawy dla dzieci, personalizowane znaczki – przypinki,...

czytaj więcej >>

Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Dodano: 12.04.2019 (piątek)

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji gościł dziś uczestników, odbywającej się na terenie kampusu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. 18 uczniów z osiemnastu zespołów szkół ponadgimnazjalnych zdawało egzamin...

czytaj więcej >>

Dzień otwarty SGGW

Dodano: 25.02.2019 (poniedziałek)

W sobotnie przedpołudnie 14 lutego odbył się dzień otwarty SGGW, w czasie którego kandydaci na studia mogli zapoznać się z ofertą kierunków przygotowaną przez wydziały i porozmawiać ze studentami naszej uczelni. Stoisko Wydziału Nauk o...

czytaj więcej >>

Projekty produktów spożywczych studentów kierunku Żywienie człowieka i ocena żywnosci

Dodano: 12.02.2019 (wtorek)

W ramach przedmiotu Projektowanie produktów spożywczych, prowadzonego na kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności przez Katedrę Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa oraz Katedrę Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji, w semestrze zimowym studenci opracowali projekty dwudziestu nowatorskich...

czytaj więcej >>

Warsztaty kulinarne: Tastes of America – culinary workshop with Michael Wolf

Dodano: 17.01.2019 (czwartek)

W dniu 16.01.2019 r. w pracowni gastronomicznej Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności odbyło się spotkanie studentów kierunku gastronomia i hotelarstwo z praktykami z Wolfood inc. (New Jersey, USA). W spotkaniu ze studentami uczestniczyli: Chef...

czytaj więcej >>