Współpraca z biznesem

Drukuj

Koordynator ds. Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym

prof. dr hab. Jarosława Rutkowska

jaroslawa_rutkowska@sggw.edu.pl

 

banner_FJ biznes-programy_06 biznes-programy_05 biznes-programy_04
biznes-programy_01 biznes-programy_03
 biznes-programy_02
 
ABC zdrowego żywienia
     

baner_500x250 (1)

Instutut Nauk o Żywieniu Człowieka oraz Wydział Żywienia Człowieka realizują, we współpracy z przemysłem, projekty edukacyjno-badawcze, m.in.

  • we współpracy z Fundacją Carrefour, Program ABC Zdrowego Żywienia, którego celem jest dostarczenie wiedzy i podniesienie świadomości żywieniowej beneficjentów projektu  (dzieci oraz osób powyżej 65 roku życia), a także kształtowanie umiejętności dokonywania przez konsumentów racjonalnych wyborów żywieniowych, niezależnie od ich sytuacji społeczno - ekonomicznej 
    Pobierz informacje o Programie
  • we współpracy z Fundacją Nutricia, Program Zdrowo jemy zdrowo rośniemy, którego celem jest wspieranie prawidłowego rozwoju dzieci poprzez promowanie prawidłowych nawyków żywieniowych 
    www.zdrowojemy.info
  • we współpracy z internetowym portalem pracy i stażów FOODjobs, którego celem jest komunikacja między Uczelniami a zakładami produkcyjnymi branży spożywczej                           http://foodjobs.pl/index.php
  • we współpracy z Nestlé oraz Polskim Związkiem Lekkiej Atletyki  projekt badawczy „#Zacznij od Lekkiej”. W ramach projektu dokonano ocena sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz sprawności fizycznej 12-13-latków biorących udział w programie „Lekkoatletyka dla każdego!” na tle dzieci w tej grupie wiekowej, które w nim nie uczestniczą                                              https://www.nestle.pl/pl/csv/aktualnosci/zacznij-od-lekkiej-2017
  • we współpracy z Kulczyk Foundation program "Żółty Talerz", którego Wydział jest merytorycznym partnerem. Żółty Talerz to program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce, którego celem jest osiągniecie większej liczby dzieci jedzących w stołówce; lepsze jakościowo i zdrowsze jedzenie; mobilizacja dorosłych do pomocy w żywieniu dzieci oraz łatwiejszy dostęp do wiedzy o zdrowym żywieniu. http://zoltytalerz.pl/  W 254 miejscach w całej Polsce Żółty Talerz żywi dokładnie 10 362 dzieci.                                                                                      Żółty Talerz  stanowi sojusz polskich organizacji pomocowych. Kulczyk Foundation do wspólnego pomagania zaprosiła: Caritas Diecezji Kieleckiej, Caritas Diecezji Radomskiej, Caritas Archidiecezji Katowickiej, Caritas Diecezji Toruńskiej, Caritas Archidiecezji Gdańskiej, Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamińskiej, Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej, Caritas Diecezji Drohiczyńskiej, Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej, Caritas Archidiecezji Krakowskiej, Caritas Diecezji Świdnickiej, Caritas Archidiecezji Poznańskiej, Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej, Polski Czerwony Krzyż, Towarzystwo Przyjaciół Dzieci, SOS Wioski Dziecięce oraz lokalne Banki Żywności: Śląski, z Wrocławia i Gorzowa Wielkopolskiego. Patronat Honorowy nad programem objął Rzecznik Praw Dziecka.