Jesteś na archiwalnej stronie - nowa strona Wydziału Żywienia Człowieka - kliknij tutaj
NOWOCZESNA ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE W GASTRONOMII
Wydział Żywienia Człowieka
ul. Nowoursynowska 159 C
02-776 Warszawa
budynek 32
Kierownik studiów: dr hab. Iwona Kowalczuk
tel.: 22 59 37 135, tel. kom.: 0 602 121 213, e-mail: iwona_kowalczuk@sggw.edu.pl,
parter, pok. 106
Sekretariat studiów: mgr inż. Marzena Czmoch
tel. 22 59 37 004, e-mail: marzena_czmoch@sggw.edu.pl, parter, pok. A64
Szczegółowe informacje: http://akademiagastronomiczna.sggw.pl
Charakterystyka studiów:
Oferta edukacyjna studiów podyplomowych Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii skierowana jest do właścicieli i kierowników lokali gastronomicznych, chcących rozwinąć własne umiejętności menadżerskie; pracowników placówek gastronomicznych, którym zależy na podniesieniu swoich kwalifikacji zawodowych i zwiększeniu konkurencyjności na rynku pracy; nauczycieli szkół gastronomicznych; nowicjuszy w branży; innych osób, chcących związać swą przyszłość zawodową z gastronomią.
Celem kształcenia na studiach podyplomowych Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii jest przygotowanie do kolejnych etapów kariery zawodowej oraz zdobycia kompetencji pozwalających im na osiągnięcie poziomu eksperta z zakresu organizacji i zarządzania w sektorze gastronomicznym.
Oferujemy 185 godz. zajęć dydaktycznych z przedmiotów: analiza rynku usług gastronomicznych, marketing, podstawy zarządzania, wybór i organizacja działalności nowej placówki gastronomicznej, zarządzanie operacyjne w gastronomii, zarządzanie jakością, wyposażenie i projektowanie zakładów gastronomicznych, urzędowa kontrola żywności, programy komputerowe w zarządzaniu placówką gastronomiczną, nowoczesna technologia gastronomiczna, podstawy żywienia i dietetyka. Zajęcia prowadzone są przez wykładowców SGGW oraz praktyków z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej.
Zajęcia odbywają się w trybie niestacjonarnym średnio co dwa tygodnie w soboty oraz niedziele.
Czas trwania studiów: 2 semestry
Warunki i tryb rekrutacji
Słuchaczami studiów podyplomowych mogą być osoby posiadające dyplom ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia.
Rekrutacja na studia podyplomowe Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii jest otwarta i odbywa się według kolejności zgłoszeń.
Warunkiem wzięcia udziału w rekrutacji jest złożenie prawidłowo wypełnionych dokumentów:
- podanie/ ankieta osobowa kandydata,
- odpis albo poświadczona przez uczelnię kopia dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia studiów podyplomowych,
- terminowe uiszczenie opłaty za 1 semestr.
Zakończenie rekrutacji następuje na minimum 1 tydzień przed rozpoczęciem semestru, w którym uruchamiane są studia.
Limit miejsc: 35 (minimalna liczba uczestników 20 osób)
Miejsce składania dokumentów:
- osobiście: budynek 32, pokój 106 (parter)
- lub pocztą na adres:
Marzena Czmoch
Dziekanat Wydziału Żywienia Człowieka SGGW
ul. Nowoursynowska 159 C
02-787 Warszawa
Opłata: 4 500 zł (2 250 zł za semestr)
Tryb i warunki ukończenia studiów podyplomowych
Warunkiem ukończenia studiów jest zaliczenie każdego przedmiotu w czasie trwania studiów z wynikiem pozytywnym.
Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych według wzoru ustalonego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Pliki do pobrania:
podanie/ ankieta osobowa kandydata – pobierz
regulamin studiów podyplomowych w SGGW – pobierz
program studiów – pobierz
sylabusy - pobierz
Jesteś na archiwalnej stronie - nowa strona Wydziału Żywienia Człowieka - kliknij tutaj