dr hab., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Badań Rynku Żywności i Konsumpcji
(+48) 22 59 37 133
sylwia_zakowska_biemans@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 104
Głównie obszary działalności dydaktycznej:
Zachowania konsumentów na rynku żywności; nowe trendy w konsumpcji; metody badania ruchu turystycznego; socjologia czasu wolnego
Zainteresowania naukowe:
Postawy i zachowania konsumentów; nowe trendy w rozwoju rynku żywności; innowacje na rynku żywności; społeczno-etyczne i środowiskowe uwarunkowania konsumpcji; żywność ekologiczna
Ph.D., assistant professor (dr hab.)
Food technology and nutrition
Department of Food Market and Consumer Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 104
Main areas of didactic activity:
Consumer behaviour in the food market, new trends in consumption, research methods in tourism, sociology of leisure
Research interests:
Consumers’ attitudes and behavior; new trends in the food market development; innovation in the food market; socio-ethical and environmental determinants of consumption; organic food