magister inżynier
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Zakład Techniki w Żywieniu
(+48) 22 59 37 014
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 109B
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Maszynoznawstwo i wyposażenie technologiczne w gastronomii i hotelarstwie; Techniki i technologie w gastronomi i cateringu
Zainteresowania naukowe:
Moje zainteresowania naukowe skoncentrowane są wokół analizy fizykochemicznej produktów zbożowych, w szczególności wyrobów ciastkarskich i bezglutenowych. Obejmują one w największej mierze analizę tekstury oraz ocenę wpływu dodatku substancji bioaktywnych na cechy technologiczne tych wyrobów. W kręgu moich zainteresowań leży także budowa oraz właściwości technologiczne błonnika pokarmowego.
Master of Science
Food technology and nutrition
Department of Technique and Food Development
Chair of Engineering In Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences, 159c Nowoursynowska St., building 32, 00-776 Warsaw
office 109B
Main areas of didactic activity:
Equipment in catering
Research interests:
Physicochemical analysis of cereal products; effect of bioactive substances addition on technological properties of confectionary products; structure and technological properties of dietary fiber