dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Zakład Techniki w Żywieniu
(+48) 22 59 37 076
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 0115
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Urządzenia i linie technologiczne do produkcji żywności; maszynoznawstwo i wyposażenie technologiczne w gastronomii i hotelarstwie; wyposażenie zakładów żywienia zbiorowego
Zainteresowania naukowe:
Wykorzystanie metod termowizyjnych do badań dynamicznych procesów termicznych podczas obróbki żywności; instrumentalny pomiar właściwości barwy produktów spożywczych; analiza wpływu obórki cieplnej na jakość produktów spożywczych
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Technique and Food Development
Chair of Engineering in Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 0115
Main areas of didactic activity:
Food industry equipment; process engineering in food technology; equipment in catering and accommodation industry
Research interests:
Application of thermovision methods analysis of dynamic thermal processes temperature distribution in food products; the heat treatment parameters and the physical properties of food products; the instrumental measurement colour of food products