dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa:
Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywienia Człowieka
Zakład Oceny Żywienia
(+48) 22 59 37 122
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2107
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Żywienie w wieku rozwojowym, żywienie wybranych grup ludności; racjonalizacja żywienia
Zainteresowania naukowe:
Sposób żywienia i stan odżywienia różnych grup populacyjnych (kobiet ciężarnych i karmiących, niemowląt i małych dzieci); laktacja; sposób żywienia, a skład mleka kobiecego; programowanie żywieniowe; racjonalizacja żywienia (suplementacja diety i edukacja żywieniowa); żywienie a funkcje poznawcze
MSc, assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Human Nutrition
Chair of Nutritional Assessment
Institute of Human Nutrition, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 2107
Main areas of didactic activity:
Nutrition in developmental age; nutrition of selected populations; strategies for improvement nutrition
Research interests:
Dietary intake and nutritional status of different population groups(pregnant and breastfeeding women, infants and toddlers); lactation; nutrition and breastmilk composition; nutritional programming; nutrition assessment and strategies for improvement nutrition (dietary supplements; nutrition education); nutrition and cognitive function