dr inż., asystent naukowy
Dscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Zakład Projektowania Żywności
(+48) 22 59 370 78
monika_marcinkowska_lesiak@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 0116
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Trendy w technologii żywności; ogólna technologia żywności; wyposażenie zakładów żywienia; urządzenia do produkcji żywności;
Zainteresowania naukowe:
Aktualne trendy w technologii żywności; jakość mięsa i wyrobów mięsnych; pakowanie oraz przechowywanie żywności; wpływ procesów technologicznych na jakość żywności;
Sc., research assistant
Food technology and nutrition
Department of Technique and Food Development
Chair of Food Development
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 0116
Main areas of didactic activity:
Trends in food technology; Basics of food technology; Equipment in catering and accommodation industry; Food industry equipment;
Research interests
Current trends in food technology; the quality of meat and meat products; packaging and storage of food; the impact of technological processes on the quality of food;