dr, adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Zakład Żywności Ekologicznej
(+48) 22 59 37 037
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1101
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Ekologia i Ochrona Środowiska; Żywność Ekologiczna
Zainteresowania naukowe:
synteza naukowa (systematyczny przegląd literatury i meta-analiza); jakość żywności ekologicznej, w tym różnice w wartości odżywczej pomiędzy surowcami uprawianymi ekologicznie i konwencjonalnie; powiązanie pomiędzy praktykami produkcji rolnej, jakością surowców i działaniem układu odpornościowego ssaków; mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywości ekologicznej
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Functional and Organic Food
Chair of Organic Food
Institute of Human Nutrition, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 1101
Main areas of didactic:
Ecology and Environmental Protection; Organic Food
Research interests:
research synthesis (systematic literature review and meta-analysis); organic food quality, including nutritional difference between organically and conventionally cultivated crops; connection between the agricultural practices, the food quality and the immune system of mammals; microbiological safety of organic food