dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Laboratorium Innowacyjnych Badań Żywności
(+48) 22 59 37 084
magdalena_zalewska@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2074
Głównie obszary działalności dydaktycznej:
Urządzenia do produkcji żywności; inżynieria żywności; maszynoznawstwo; ogólna technologia żywności
Zainteresowania naukowe:
Badanie właściwości fizycznych żywności; analiza zmian barwy, tekstury, składu podstawowego żywności pod wpływem różnych procesów technologicznych; pakowanie i przechowywanie żywności oraz analiza zmian właściwości fizycznych zachodzących pod ich wpływem
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Technique and Food Development
Laboratory of Innovative Food Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159C St., building 32, 02-776 Warsaw
office 2074
Main areas of didactic activity:
Food industry equipment; food engineering; equipment in catering and accommodation industry; basics of food technology
Research interests:
Physical properties of food; analysis of changes in color, texture, composition of food under the influence of various technological processes; packaging and storage of food and analysis of changes in physical properties that occur under their influence