dr hab., adiunkt
Dyscyplina naukowa:
Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywienia Człowieka
Zakład Oceny Żywienia
(+48) 22 59 37 123
magdalena_gornicka@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2110
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Podstawy oceny żywienia; współczesne trendy w żywieniu człowieka; analiza żywności
Zainteresowania naukowe:
Sposób żywienia i stan odżywienia różnych grup populacyjnych oraz jego uwarunkowania; antropometria w ocenie żywienia; metody pomiaru składu ciała; zdrowie publiczne; edukacja żywieniowa; tkanka tłuszczowa a stężenie związków lipofilnych we krwi
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Human Nutrition
Chair of Nutritional Assessment
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 2110
Main areas of didactic activity:
Nutritional assessment; Nutrition planning for different population groups; Food analysis; Nutrition in selected groups of people
Research interests:
Nutrition and nutritional status of different population groups and their determinants; anthropometry in the nutritional assessment; methods of measuring body composition; public health nutrition; nutritional education; adipose tissue and the concentration of lipophilic compounds in the blood