dr hab., prof. SGGW
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Nauki o zarządzaniu i jakości
Katedra Badań Rynku Żywności i Konsumpcji
(+48) 22 59 37 140
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1121
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Gospodarka żywnościowa; polityka wyżywienia ludności; rynek żywności; organizacja przedsiębiorstwa; rynek usług gastronomicznych
Zainteresowania naukowe:
Funkcjonowanie i uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej jako systemu; jej poszczególnych ogniw i rynków żywności; zmiany spożycia żywności i czynniki jej wyboru; polityka wyżywienia w wymiarze globalnym i poszczególnych państw; zrównoważona konsumpcja; funkcjonowanie i rozwój rynku usług gastronomicznych
Assistant professor (dr hab.)
Food technology and nutrition
Department of Food Market and Consumer Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 1120
Main areas of didactic activity:
Food economics; food and nutrition policy; food market; company organization; restaurant market
Research interests:
Food chain functioning and determinants of its development as a whole system and different parts and food markets; food consumption changes and food choice determinants; food and nutrition policy on global and national scales; sustainable consumption; restaurant market functioning and development