dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych
(+48) 22 59 37 055
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1088
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Towaroznawstwo żywności funkcjonalnej; towaroznawstwo nowoczesnej żywności; współczesne trendy w technologii żywności
Zainteresowania naukowe:
Substancje biologicznie czynne w żywności i ich wpływ na organizm człowieka; właściwości funkcjonalne składników bioaktywnych oraz ich wykorzystanie w żywności; wpływ procesów technologicznych na zawartość i biodostępność substancji bioaktywnych; rola składników bioaktywnych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Functional and Organic Food
Chair of Functional Food and Sensory Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 1088
Main areas of didactic activity:
Food commodities; novel food commodities; recent trends in food technology
Research interests:
Bioactive compounds in food and their influence on human health; functional properties of bioactive compounds and their application in food products; influence of food processing on bioavailability of bioactive compounds; role of bioactive compounds in preventing of civilization disease