dr inż., adiunkt dydaktyczy
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywienia Człowieka
Zakład Podstaw Żywienia
(+48) 22 59 37 115
katarzyna_kozlowska@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2127
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Toksykologia żywności; żywienie osób starszych
Zainteresowania naukowe:
Pobranie substancji obcych z dietą; jakość życia osób starszych; żywienie osób starszych; sposób żywienia i stan odżywienia osób starszych
Ph.D., lecturer
Food technology and nutrition
Department of Human Nutrition
Chair of Basic Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 2127
Main areas of didactic activity:
Food toxicology; nutrition in older age
Research interests:
Dietary intake of xenobiotics; quality of life of older people; nutrition in older age; dietary habits and nutritional status of older people