dr hab., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Zakład Techniki w Żywieniu
(+48) 22 59 37 078
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 0116
Głównie obszary działalności dydaktycznej:
Maszynoznawstwo i wyposażenie technologiczne w gastronomii i hotelarstwie; inżynieria procesowa; nowoczesne metody analizy żywności
Zainteresowania naukowe:
Instrumentalny pomiar właściwości tekstury produktów spożywczych; właściwości reologiczne żywności; pomiar barwy żywności; obróbka cieplna a właściwości fizyczne produktów spożywczych; wpływ dodatku związków bioaktywnych na cechy fizykochemiczne produktów spożywczych; właściwości technologiczne mikronizowanych preparatów błonnikowych
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Technique and Food Development
Chair of Engineering in Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159C St., building 32, 02-776 Warsaw
office 0116
Main areas of didactic activity:
Equipment in catering and accommodation industry; process engineering in food technology; modern methods of food analysis
Research interests:
The instrumental measurement of textural properties of food products; the rheological properties of food; food colour measurement; effect of bioactive compounds on the physicochemical properties of food products; technological properties of micronized fiber powder; the heat treatment parameters and the physical properties of food products