mgr inż., asystent naukowy
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Zakład Projektowania Żywności
(+48) 22 59 37 058
grzegorz_pogorzelski@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 109A
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Współczesne trendy w produkcji żywności; maszynoznawstwo i wyposażenie technologiczne w gastronomii i hotelarstwie
Zainteresowania naukowe:
Ogólna technologia żywności; technologia mięsa; genetyczne i środowiskowe uwarunkowania oraz możliwości kształtowania jakości i wartości odżywczej produktów zwierzęcych; analiza popytu na mięso wołowe w Polsce
M.Sc., research assistant
Food technology and nutrition
Department of Technique and Food Development
Chair of Food Development
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159C St., building 32, 02-776 Warsaw
office 109A
Main areas of didactic activity:
Current trends in food production; theory of machines and technological equipment in the catering and hotel industry
Research interests:
Food technology; meat technology; genetic and environmental conditions and the possibility of shaping the quality and nutritional value of animal products; analysis of the demand for beef in Poland