dr inż., asystent naukowy
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Zakład Techniki w Żywieniu
(+22) 59 37 014
ewelina_pogorzelska@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 109B
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Ogólna technologia żywności; maszynoznawstwo i wyposażenie technologiczne w gastronomii i hotelarstwie
Zainteresowania naukowe:
Wpływ substancji bioaktywnych na kształtowanie barwy mięsa
PhD, research assistant
Food technology and nutrition
Chair of Engineering in Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 109B
Main areas of didactic activity:
Food technology; equipment in catering
Research interests:
The impact of bioactive compounds on meat color