dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Nauki o zarządzaniu i jakości
Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji
(+48) 22 59 37 141
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1120
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Polityka wyżywienia ludności, gospodarka żywnościowa, instytucje rynku żywności
Zainteresowania naukowe:
Analiza uwarunkowań rozwoju rynku żywności; zrównoważona konsumpcja żywności; polityka wyżywienia w krajach Unii Europejskiej i USA; bezpieczeństwo żywnościowe świata; rola instytucji rynkowych w promowaniu zdrowego stylu życia
Ph.D., Assistant Professor
Food Technology and Nutrition
Department of Food Market and Consumer Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 1120
Main areas of didactic activity:
Food and nutrition policy, food economics, food market institutions
Research interests:
Analysis of food market development determinants; sustainable food consumption; food and nutrition policy in the European Union and the US; food security at global level; role of market institutions in promoting healthy lifestyles