dr inż., adiunkt naukowo-dydaktyczny
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych
(+48) 22 59 37 055
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1088
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Towaroznawstwo żywności funkcjonalnej; żywność wygodna; przemysłowa produkcja potraw; analiza sensoryczna; żywność specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Zainteresowania naukowe:
Jakość sensoryczna produktów żywnościowych; wpływ procesów przetwarzania na wartość odżywczą żywności; właściwości funkcjonalne składników bioaktywnych oraz ich wykorzystanie w żywności
PhD., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Functional and Organic Food
Chair of Functional Food and Sensory Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 1088
Main areas of didactic activity:
Functional food commodities; convenient food; technology of industrial production of dishes; sensory analysis of food; food for particular nutritional uses
Research interests:
Sensory quality of food; effect of processing on the nutritional value of food; functional properties of bioactive compounds and their application in food products