dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności
Telefon (+48) 22 59 37 079
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
aleksandra_szydlowska@sggw.edu.pl
pokój 1097
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Higiena produkcji żywności; bezpieczeństwo żywności; systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Zainteresowania naukowe:
Bakterie fermentacji mlekowej, projektowanie produktów probiotycznych
Ph. D. assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Food Gastronomy and Food Hygiene
Chair of Food Hygiene and Quality Management
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW,
Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
Office 1097
Main areas of didactic activity:
Food hygiene; food safety quality management systems and food safety.
Research interests:
Lactic acid bacteria; probiotic food products development.