prof. dr hab.
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Zakład Projektowania Żywności
(+48) 22 59 37 060
agnieszka_wierzbicka@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 110
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Ogólna technologia żywności; współczesne trendy w technologii żywności; wyposażenie zakładów żywienia zbiorowego
Zainteresowania naukowe:
Tworzenie nowych produktów; jakość artykułów rolno-spożywczych; systemy jakości w przemyśle rolno-spożywczym; projektowanie technologiczne zakładów produkcji żywności
Professor
Food technology and nutrition
Department of Technique and Food Development
Chair of Food Development
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 110
Main areas of didactic activity:
Food technology; future trends in food technology; equipment in catering
Research interests:
New products development; food quality; quality control systems in food industry; technological designs for catering facilities