wtorek, 24.09.2019

Komunikaty

Informacja dla studentów studiów stacjonarnych I stopnia, ŻCziOŻ, II i III rok

23.09.2019 (poniedziałek)

Ćwiczenia z Towaroznawstwa Żywności Przetworzonej rozpoczną się w 4 tygodniu października tj. od 21.10, wykłady obejmujące 15 spotkań rozpoczną się z początkiem roku akademickiego.

23.09

Informacja dla studentów stacjonarnych II stopnia, Dietetyka, I rok

23.09.2019 (poniedziałek)

Wykłady z Psychologii klinicznej (15 godzin) będą odbywały się w godz. 8-10 w następujących terminach: 7.10.2019, 14.10.2019, 21.10.2019, 28.10.2019, 2.12.2019, 13.01.2020 i 20.01.2020 oraz w godz. 9-10 w terminie 27.01.2020

Wykłady z Diagnostyki laboratoryjnej (10 godzin) będą odbywały się w godz. 8-10 w następujących terminach: 4.11.2019, 18.11.2019, 25.11.2019, 9.12.2019 i 16.12.2019.

Ćwiczenia z Diagnostyki laboratoryjnej rozpoczynają się od 5.11.2019.

Ćwiczenia z Fizjologii żywienia rozpoczynają się od 7.10.2019.

23.09

Informacja dla studentów studiów stacjonarnych I stopnia , kierunki: Żywienie Człowieka i OŻ, Dietetyka i GiH, II rok

23.09.2019 (poniedziałek)

Ćwiczenia z Analizy żywności (studia stacjonarne 1 stopnia, kierunki: Żywienie Człowieka i OŻ, Dietetyka i GiH, 2 rok – osoba odpowiedzialna z ćwiczenia: dr inż Joanna Frąckiewicz) rozpoczynają się od dnia 7 października 2019.

23.09

Informacja dla studentów studiów stacjonarnych I stopnia, GIH, III rok

23.09.2019 (poniedziałek)

Ćwiczenia z Planowania żywienia dla różnych grup ludności (studia stacjonarne I stopnia, GIH, III rok – osoba odpowiedzialna za ćwiczenia: Anna Ciecierska) rozpoczynają się od dnia 05.11.2019r.

23.09

Informacja dla studentów I roku, studia stacjonarne, kierunek Gastronomia i Hotelarstwo

2.09.2019 (poniedziałek)

Egzamin z przedmiotu Obsługa konsumenta w gastronomii i hotelarstwie, II termin odbędzie się 12.09.19 w godz. 12-13.30 w sali 1070.

2.09

Informacja dla studentów III roku, studia stacjonarne, kierunek Gastronomia i Hotelarstwo

2.09.2019 (poniedziałek)

Egzamin z przedmiotu Obsługa konsumenta w gastronomii, II termin odbędzie się 12.09.19 w godz. 12-13.30 w sali 1070.

2.09

Informacja dla studentów II roku, studia stacjonarne, kierunek Żywienie Człowieka i Ocena Żywności

2.09.2019 (poniedziałek)

Egzamin z przedmiotu Technologia Gastronomiczna, II termin odbędzie się 12.09.19 w godz. 12-13.30 w sali 1070.

2.09

Informacja dla studentów II roku, studia stacjonarne, kierunek Gastronomia i Hotelarstwo

2.09.2019 (poniedziałek)

Egzamin z przedmiotu Technologia Gastronomiczna, II termin odbędzie się 10.09.19 w godz. 10-11.30 w sali 1070.

2.09

Informacja dla studentów I roku, studia niestacjonarne, kierunek Gastronomia i Hotelarstwo

2.09.2019 (poniedziałek)

Egzamin z przedmiotu Obsługa konsumenta w gastronomii i hotelarstwie, II termin odbędzie się 13.09.19 w godz. 12-13 w sali 1070.

2.09

Informacja dla studentów III roku, studia niestacjonarne, kierunek Gastronomia i Hotelarstwo

2.09.2019 (poniedziałek)

Egzamin z przedmiotu Polskie kuchnie regionalne i kuchnie narodowe, II termin odbędzie się 13.09.19 w godz. 12-13 w sali 1070.

2.09

Informacja dla studentów I roku, studia niestacjonarne, kierunek ŻCziOŻ

2.09.2019 (poniedziałek)

Egzamin z przedmiotu Podstawy Technologii Gastronomicznej, II termin odbędzie się 13.09.19 w godz. 12-13 w sali 1070.

2.09

Informacja dla studentów II roku, studia niestacjonarne, kierunek ŻCziOŻ

2.09.2019 (poniedziałek)

Egzamin z przedmiotu Technologia Gastronomiczna, II termin odbędzie się 13.09.19 w godz. 12-13 w sali 1070.

2.09

Informacja dla studentów II roku, studia niestacjonarne, kierunek Gastronomia i Hotelarstwo

2.09.2019 (poniedziałek)

Egzamin z przedmiotu Technologia Gastronomiczna, II termin odbędzie się 13.09.19 w godz. 12-13 w sali 1070.

2.09

Szkoła doktorska SGGW

28.06.2019 (piątek)

Od kilku tygodni działa strona szkoły doktorskiej (http://www.sggw.pl/nauka/sekcja-obslugi-nauki/szkola-doktorska_), na której na bieżąco zamieszczane są informacje dla zainteresowanych jej działaniem.  

28.06

Rekrutacja dp Programu EIT Food RIS Solutions

25.06.2019 (wtorek)

Wystartowała rekrutacja do programu EIT Food RIS Solutions, którego Maspex jest głównym organizatorem. To nowy program EIT Food skierowany do ambitnych studentów, którzy chcą być zaangażowani w rozwiązywanie wyzwań przemysłu spożywczego.

Wraz z partnerami EIT Food z Polski i zagranicy zdefiniowaliśmy wyzwania dla studentów w konkretnych obszarach – te grupy, które zrealizują je najlepiej, mają szansę na otrzymanie zaproszenia na Foodhatony organizowane w listopadzie w Polsce i we Włoszech.

Wyzwania dotyczą  obszarów takich jak:

  • “Personalization – better fit food products with consumers and customers expectations and needs”
  • “Ideas to reduce food loss and waste during the food production, distribution and sale”
  • “The challenge of a health&sustainable future of the food system”.

Aby wziąć udział w rekrutacji, studenci muszą utworzyć zespół, nagrać film krótko prezentujący ich rozwiązanie i wypełnić formularz aplikacyjny na stronie: https://www.azti.es/eitfood-risolutions/. W programie mogą wziąć interdyscyplinarne zespoły studentów (2 – 4 osoby), w których przynajmniej jedna osoba z zespołu pochodzi z regionu RIS (lista: https://www.azti.es/eitfood-risolutions/process/).

Na podstawie przesłanych filmów jury wybierze 25 zespołów, które otrzymają 3-miesięczny mentoring wspierający działania nad rozwojem rozwiązania. Po tym każdy zespół przygotuje szczegółową prezentację na temat swojego rozwiązania i zostanie ponownie oceniony przez jury. Tylko 20 wybranych zespołów studenckich otrzyma zaproszenia na „Maratony żywnościowe – Foodhatons” i przedstawi wyniki swoich działań na żywo przed jury. W listopadzie 2019 roku zostaną zorganizowane dwa Foodhatony: 14-15.11. w Warszawie; 21-22.11. w Turynie.

Szczegółowe informacje znajdują się na stronie programu: https://www.azti.es/eitfood-risolutions

25.06