piątek, 13.12.2019

Komunikaty

Dziekanat w czasie przerwy świątecznej

6.12.2019 (piątek)

Dziekanat Wydziału Żywienia Człowieka w dniach 23.12.2019 r. – 03.01.2020 r. będzie nieczynny.

6.12

Program Erasmus+

2.12.2019 (poniedziałek)

Przypominamy o  obecnie trwającym naborze (20.11.2019 – 10.01.2020) na semestr letni i zimowy – w trakcie naboru studenci wybierają miejsca z dostępnych dla wydziału i wysyłają formularz zgłoszeniowy  do koordynatora wydziałowego – wszystkie informacje znajdują się na stronie www.

Oferta uczelni – pobierz tutaj

Zasady naboru – pobierz tutaj

Formularz zgłoszeniowy i klazzula informacyjna RODO – pobierz tutaj

 

2.12

Ogólnopolski Konkurs Student Wynalazca

25.11.2019 (poniedziałek)

Zachęcamy do wzięcia udziału w X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Student-Wynalazca, organizowanego przez Politechnikę Świętokrzyską w Kielcach. Konkurs jest adresowany do studentów, doktorantów i absolwentów, którzy w trakcie studiów zostali twórcami/współtwórcami wynalazku lub wzoru użytkowego/przemysłowego chronionego prawem wyłącznym lub zgłoszonego do ochrony w Urzędzie Patentowym Rzeczypospolitej Polskiej lub odpowiednim urzędzie ds. własności przemysłowej za granicą. Do konkursu mogą być również zgłoszone wynalazki i wzory użytkowe, które powstały w ramach współpracy międzynarodowej, których współtwórcami są studenci zagranicznych uczelni. 

Pięciu laureatów nagród głównych weźmie udział w 48. Międzynarodowej Wystawie Wynalazków w Genewie. Organizator sfinansuje koszty stoiska wystawienniczego oraz podróży i pobytu laureatów w Genewie. W dotychczasowych ośmiu edycjach konkursu, nasi laureaci zdobyli na tej prestiżowej wystawie: 16 złotych, 17 srebrnych i 7 brązowych medali oraz liczne nagrody specjalne. Ponadto, laureaci Konkursu zaprezentują swoje rozwiązania podczas Międzynarodowej Warszawskiej Wystawy Wynalazków IWIS 2020.

Nabór zgłoszeń do Konkursu trwa od 1 listopada 2019 r. do 25 stycznia 2020 r.

Szczegóły, a także regulamin i formularz konkursowy dostępne są na stronie.

 

25.11

Erasmus Day 17 grudnia br.

25.11.2019 (poniedziałek)

17 grudnia w Centrum Wodnym w godzinach 10.00. – 17.00 odbędzie się Erasmus Day mający na celu promocję uczelni partnerskich poprzez: prezentacje uczelni, rozmowy z osobami, które były na wymianie Erasmus, studentami zagranicznymi obecnie przebywającymi na SGGW . Wydarzenie ma charakter” targowy”.

 
Podczas wydarzenia będziecie mieli okazję:

– wziąć udział w warsztatach międzykulturowych

– porozmawiać z osobami, które wcześniej były na Erasmusie

– porozmawiać z studentami z wymiany obecnie przebywających na naszej uczelni

– wziąć udział w konkursach

– oraz wiele więcej!

Na dwugodzinne warsztaty międzykulturowe dedykowane studentom SGGW organizowane w ramach Erasmus Day obowiązują zapisy. Głównym celem warsztatów jest zwiększenie pewności siebie studentów oraz  przekonanie ich , że wyjazd to jest najlepsza decyzja jaką mogą podjąć. 

 

25.11

Oferta pracy, studenci II stopnia: Quality Support

18.11.2019 (poniedziałek)

Firma farmaceutyczna poszukuje pracownika na stanowisko Wsparcie procesów jakościowych w zakresie postępowania z odchyleniami dla szczepionek.

Szczegóły pobierz tutaj.

Zainteresowane osoby prosimy o przesyłanie zgłoszeń na następujący adres mailowy: sylwia.grochmalska@sanofi.com

18.11

Akcja charytatywna na rzecz Fundacji Warszawskie Hospicjum dla Dzieci

16.11.2019 (sobota)

Szkoła Doktorska SGGW oraz Rada Doktorantów SGGW zaprasza do udziału w akcji charytatywnej na rzecz Fundacji Warszawskie Hospicjum dla Dzieci.

 
Zbieramy artykuły potrzebne w codziennej opiece i pielęgnacji podopiecznych Hospicjum tj.: 
  • Pieluchy marki Pampers (Active baby lub Premium care) rozmiar 4 i rozmiar 5; 
  • Proszki/kapsułki do prania; 
  • Bielizna pościelowa nowa.
 
Na dary czekamy w dniach od 15 listopada do 15 grudnia 2019 roku. Dary zbieramy w siedzibie Szkoły Doktorskiej SGGW – budynek 2 pokój 6A.
Plakat promujący wydarzenie można pobrać tutaj.
16.11

Oferta pracy asystenta/asystentki projektów edukacyjnych.

12.11.2019 (wtorek)

Federacja Polskich Banków Żywności poszukuje asystenta/asystentki projektów edukacyjnych.

Poszukujemy osoby do pracy w biurze w Warszawie na stanowisku:

Asystent/ka projektów edukacji żywieniowej

Szukamy osoby sumiennej, z wiedzą na temat żywienia, chcącej rozwijać się przy realizacji projektów edukacji żywieniowej.

Do zadań osób na tym stanowisku będzie należało:

  • pomoc przy koordynacji 2-letniego projektu edukacyjnego skierowanego do 200 szkół i angażującego trenerów z 20 Banków Żywności, obejmująca dbanie o dokumentację projektową, monitoring pracy edukatorów, obsługę platformy służącej raportowaniu realizacji działań w projekcie,
  • współpraca przy realizacji projektów edukacyjnych, z zakresu edukacji żywieniowej/niemarnowania żywności, realizowanych przez Federację Polskich Banków Żywności z partnerami biznesowymi,
  • współpraca przy opracowywaniu materiałów merytorycznych na temat zdrowego żywienia i/lub niemarnowania żywności,
  • udział w targach/wydarzeniach/konferencjach o tematyce związanej z misją BŻ – obsługa stoiska edukacyjnego.

Wymagania:

  • student IV-V roku lub absolwent z wykształceniem związanym z żywieniem;
  • praktyczna znajomość komputera, pakietu MS Office;
  • wysokie umiejętności komunikacyjne i interpersonalne, pracy zespołowej;
  • mile widziane doświadczenie w realizacji projektów społecznych/edukacyjnych.

Oferujemy:

  • pracę do końca sierpnia 2020 r. z możliwością przedłużenia współpracy;
  • wynagrodzenie w przedziale 2000-2500 zł netto w zależności od doświadczenia i kompetencji;
  • pracę w stabilnej organizacji pozarządowej z ponad 20-letnim doświadczeniem;
  • możliwość rozwoju zawodowego i zdobycia cennego doświadczenia;
  • zatrudnienie w pełnym wymiarze godzin;
  • elastyczność w sposobie zatrudnienia (samozatrudnienie, bezosobowy fundusz płac lub umowa o pracę).

Osoby zainteresowane proszone są o przesłanie CV do 20.11.2019 na adres rekrutacja@bankizywnosci.pl

Zastrzegamy sobie prawo do odpowiedzi na wybrane oferty w największym stopniu spełniające nasze kryteria.

Na aplikacji prosimy o dopisanie klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacyjnego (zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz.U. 1997 nr 133 poz. 883 z późn. zm.)”.

Więcej informacji o Bankach Żywności i zrzeszającej je Federacji na stronie www.bankizywnosci.pl

12.11

Oferta pracy

18.10.2019 (piątek)

NATURE KNOWS sp. z o.o. poszukuje osoby na stanowisko Analityk/Badacz. Szczegóły pobierz tutaj.

18.10

Informacja dla studentów studiów niestacjonarnych I stopnia na kierunku Dietetyka, rok II

9.10.2019 (środa)

Zajęcia z przedmiotu Bezpieczeństwo i Higiena Żywności (wykłady i ćwiczenia) będą realizowane w jednostkach dwugodzinnych na zjeździe 5, 6 i 7. Najbliższe zajęcia odbędą się na zjeździe 30.11.2019. Osoba prowadząca dr inż Elżbietę Rosiak.

9.10

Informacja dla studentów niestacjonarnych I stopnia, Gastronomia i Hotelarstwo, rok II – dotyczy piątku 11 października

9.10.2019 (środa)

W dniu 11.10.br (piątek) wykład z przedmiotu Żywienie Człowieka odbędzie się w godz.: 16-18, wykład z przedmiotu Ogólna Technologia Żywności odbędzie się w godz.: 18-20.

9.10

Informacja dla studentów kierunku Dietetyka

3.10.2019 (czwartek)

Informacja dotycząca przedmiotu Metodologia badań – ćwiczenia pozostają bez zmian, natomiast wykłady będą odbywały się w jednostkach dwugodzinnych w piątki od 8-10 od 4. października do 13 grudnia, czyli przez 10 kolejnych tygodni.

3.10

Wzory podań do Dziekanów

2.10.2019 (środa)

Wzór podania ogólnego do Dziekana Wydziału Żywienia Człowieka dr hab. Jadwigi Hamułki, prof. SGGW – pobierz tutaj

Wzór podania ogólnego do Prodziekana Wydziału Żywienia Człowieka dr hab. Dominiki Guzek, prof. SGGW – pobierz tutaj

2.10

Zmiana nazwy Wydziału

30.09.2019 (poniedziałek)

Z dniem 1 października br. Wydział nasz zmienia nazwę na Wydział Żywienia Człowieka.  Na Dziekana Wydziału nominowana została dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. SGGW.

30.09

Informacja dla studentów stacjonarnych, GiH, rok I

27.09.2019 (piątek)

Ćwiczenia z przedmiotu Towaroznawstwo Żywności na kierunku Gastronomia i Hotelarstwo na studiach stacjonarnych I-go stopnia, w semestrze I, w Katedrze Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa rozpoczynają się w semestrze zimowym 2019/20 dnia 7 października 2019 roku.

Pierwsze ćwiczenia z przedmiotu mikrobiologia żywności odbędą się w drugim tygodniu semestru, czyli w dniach 8-10/10-2019.

27.09

Informacja dla studentów niestacjonarnych I stopnia, Dietetyka, rok III

27.09.2019 (piątek)

Pierwsze ćwiczenia z przedmiotu Probiotyki i mikrobiom odbędą się 12/10-2019. W czasie pierwszego zjazdu 28/09-2019 odbędzie się tylko wykład.

Ćwiczenia z przedmiotu „Żywienie wybranych grup ludności” odbywać się będą na 5 zjazdach w trybie 3h (15h/semestr) począwszy od zjazdu II do zjazdu VI (13.10.19-15.12.19). Wykłady odbywają się na wszystkich zjazdach.

27.09

Informacja dla studentów niestacjonarnych I stopnia, Dietetyka, rok I

26.09.2019 (czwartek)

W dniu 6 X (niedziela) ĆWICZENIA z przedmiotu Ekologia i surowce spożywcze odbywają się jako 1-godzinne:
grupa 1 – w godz. 13.00-14.00
grupa 2 – w godz. 14.00-15.00

26.09

Informacja dla studentów stacjonarnych I stopnia, Dietetyka, rok I

26.09.2019 (czwartek)

W dniach 1 i 3 X nie odbywają się ĆWICZENIA z przedmiotu Ekologia i surowce spożywcze. Ćwiczenia zaczynają się w tygodniu 7-13 X.
W dniu 8 X:
grupa 1 – w godz. 14.45-16.15
grupa 3 – w godz. 16.15 -17.45
W dniu 10 X:
grupa 2 – w godz. 12.15-14.00
grupa 3 – w godz. 14.00-15.30

26.09

Informacja dla studentów stacjonarnych I stopnia, ŻCziOŻ , rok I

26.09.2019 (czwartek)

W dniu 1 X 2018 z powodu Godzin Dziekańskich ĆWICZENIA z przedmiotu: Surowce spożywcze dla grup: 4 i 5 nie odbywają się.
W dniu 2 X 2018 ĆWICZENIA z przedmiotu: Surowce spożywcze dla grup: 6 i 7 odbywają się zgodnie z planem.

26.09

Informacja dla studentów stacjonarnych II stopnia, ŻCziOŻ, rok I

26.09.2019 (czwartek)

Wykłady z przedmiotów Projektowanie Produktu Żywnościowego i Poradnictwo Żywności prowadzone będą w 2 godzinych blokach w sali 1070, w systemie naprzemiennym, wg poniższego harmonogramu:

1. 2.10.2019 14-16 Poradnictwo żywieniowe (2 h) 
2. 9.10.2019 14-16 Projektowanie produktu żywnościowego (2 h) 
3. 16.10.2019 14-16 Poradnictwo żywieniowe (2 h) 
4. 23.10.209 14-16 Projektowanie produktu żywnościowego (2 h) 
5. 30.10.2019 14-16 Projektowanie produktu żywnościowego (2 h) 
6. 6.11.2019 14-16 Projektowanie produktu żywnościowego (2 h) 
7. 13.11.2019 14-16 Poradnictwo żywieniowe (2 h) 
8. 20.11.2019 14-16 Projektowanie produktu żywnościowego (2 h) 
9. 27.11.2019 14-16 Projektowanie produktu żywnościowego (2 h) 
10. 4.12.2019 14-16 Poradnictwo żywieniowe (2 h) 
11. 11.12.2019 14-16 Projektowanie produktu żywnościowego (2 h) 
12. 18.12.2019 14-16 Poradnictwo żywieniowe (2 h) 
13. 8.01.2020 14-15 Projektowanie produktu żywnościowego (1 h) 

26.09

Informacja dla studentów stacjonarnych I stopnia, Dietetyka, rok II

26.09.2019 (czwartek)

Organizacja zajęć przedmiotów:
• Statystyka (15 godz.),
• Bezpieczeństwo i Higiena żywności (15 godz.),
• Ochrona zdrowia (15 godz.),

Przedmiot Statystyka będzie prowadzony w pierwszych pięciu tygodniach, czyli do 7 listopada.

Przedmiot Ochrona zdrowia będzie prowadzony od 14 listopada do 12 grudnia.

Przedmiot Bezpieczeństwo i higiena żywności będzie prowadzony od 19 grudnia do końca semestru.

Zajecia prowadzone będą po trzy godziny w każdym tygodniu, czyli we czwartki w godzinach od 14 do 17, sala – bez zmian.

Zajęcie w tygodniu zajęciowym ósmym, czyli 28 listopada – po jednej godzinie dla każdego przedmiotu.

26.09