niedziela, 22.07.2018

Komunikaty

Godziny konsultacji pracowników

26.06.2018 (wtorek)

Z końcem semestru letniego przestają obowiązywać dotychczasowe godziny konsultacji pracowników. 

26.06

Płatny staż w dziale produkcji Bonduelle

21.06.2018 (czwartek)

Oferta płatnego stażu w okresie wakacyjnym w fabryce Bonduelle w Gniewkowie w dziale Produkcji – kliknij tutaj.

21.06

CAREERDATE kolejny raz na SGGW! Zarejestruj się i poznaj siłę nieformalnych rozmów z pracodawcami.

15.05.2018 (wtorek)

CAREERDATE to krótkie, nieformalne spotkania rekrutacyjne w formie rozmów przy kawie, o których uczestnicy mówią „to najlepsza forma kontaktu z przyszłym pracodawcą”. Sprawdź KTO i KOGO będzie rekrutował 23 maja 2018 podczas CAREERDATE na SGGW , zarejestruj się i przyjdź na kawę, która odmieni Twoje życie zawodowe!

UWAGA! Obowiązuje REJESTRACJA.
KTO i KOGO będzie rekrutował na CAREERDATE na SGGW:

– MAKRO Cash&Carry: zaprasza kandydatów lubiących się uczyć, otwartych na zmieniającą się rzeczywistość  biznesową, ludzi z „Klientem w centrum”, z pasją do biznesu i naturą przedsiębiorcy. Uzyskaj informacje o Dniu otwartym dla Studentów/Absolwentów „Makro day”, poznaj ofertę płatnych staży.

Więcej info: http://www.stowarzyszenieabk.pl/careerdate_rejestracja/#MAKRO

– Getin Noble Bank: poszukuje studentów i absolwentów chcących zdobywać ciekawe doświadczenia zawodowe w obszarze bankowości i współpracy z klientami.

Więcej info: http://www.stowarzyszenieabk.pl/careerdate_rejestracja/#Getin_Noble_Bank

 – Rohlig Suus Logistics: czeka na studentów IV i V roku studiów oraz absolwentów kierunków logistycznych, komunikatywnie posługujący się językiem angielskim. Na spotkaniu poznasz ofertę Programu Praktyk Letnich.

Więcej informacji

http://www.stowarzyszenieabk.pl/careerdate_rejestracja/#Rohlig_Suus_Logistics

 

Podczas CAREERDATE:
– kontakt z pracodawcą jest dużo efektywniejszy niż np. na targach,
– czujesz się bezstresowo w porównaniu z rozmową kwalifikacyjną,
– zyskujesz feedback na temat swojej kandydatury od pracodawcy,
– Twoje CV zostaje we właściwych rękach,
– kawa i ciastko GRATIS 🙂

REJESTRACJA: http://www.stowarzyszenieabk.pl/careerdate_rejestracja/

CAREERDATE na FB: www.FB.com/projektCAREERDATE

 

Na wydarzenie zapraszają:

Biuro Karier SGGW i Stowarzyszenie ABK

15.05

Informacja na temat przedłużania ważności legitymacji studenckiej

10.05.2018 (czwartek)

Osoby, które chcą uzyskać przedłużenie ważności legitymacji studenckiej, dzień wcześniej proszone są o kontakt ze swoim dziekanatem.

10.05

Informacje o możliwym zatrudnieniu w Uczelni i poza nią, po uzyskaniu stopnia doktora i/lub skończenia studiów doktoranckich

10.05.2018 (czwartek)

Informacje o możliwym zatrudnieniu w Uczelni i poza nią, po uzyskaniu stopnia doktora i/lub skończenia studiów doktoranckich znajdują się na podanych niżej stronach

Uczelni http://wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”

Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego:

http://www.bazaogloszen.nauka.gov.pl/ gdzie publikowane są ogłoszenia o konkursach na Uczelniach

lub http://www.bip.nauka.gov.pl/nabor-kandydatow-do-jednostek-podleglych-pan-oraz-instytutow-badawczych/ poprzez wypełnienie formularzy ze strony i wysłanie na adres pracawnauce@nauka.gov.pl – ogłoszenia o konkursach w instytutach badawczych

Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.: Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Faculty of Human Nutrition and Consumer Sciences

10.05

Wydłużony termin aplikowania do programu dla doktorantów z branży spożywczej

27.04.2018 (piątek)

Informujemy o przedłużeniu terminu aplikowania do programu dla doktorantów z branży spożywczej.

Wymagania znajdziesz tutaj

Szczegółowe informacje znaleźć można tutaj.

 

27.04

ERASMUS+ NABÓR UZUPEŁNIAJĄCY DO 11 MAJA

9.04.2018 (poniedziałek)

STUDIA ZAGRANICZNE – ERASMUS+ NABÓR UZUPEŁNIAJĄCY DO 11 MAJA

Przypominany o trwającym naborze uzupełniającym na studia wymienne organizowanym przez Uczelniane Biuro Współpracy Międzynarodowej w ramach programu Erasmus+ na rok akademicki 2018/2019 (nabór tylko na semestr letni 2018/19) trwa do 11 maja 2018 r. Wszystkie informacje i wzory dokumentów znajdują się w poniższych załącznikach:

Przewodnik kwalifikacji do programu

WNoŻCiK oferta uczelni

9.04

Konkurs Sheraton Warsaw na asystenta szefa kuchni

7.04.2018 (sobota)

Interesujesz się kuchnią na najwyższym poziomie? Chciałbyś poznać obowiązki szefa kuchni i towarzyszyć mu? Weź udział w konkursie i uzyskaj szansę na zostanie asystentem szefa kuchni oraz zdobycie wspaniałego doświadczenia pod okiem Marcina Sasin- Szefa kuchni Hotelu Sheraton w Warszawie.

Wypełnij formularz i zostań asystentem: 
 
Oto  kilka słów od mistrza – pobierz tutaj
7.04

Wydziałowa Agencja Pośrednictwa Pracy w Gastronomii i Hotelarstwie

14.03.2018 (środa)

Na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji rozpoczęła działalność agencja pośrednictwa pracy w gastronomii i hotelarstwie. Więcej informacji na ten temat znaleźć można tutaj.

14.03

Informacja dla studentów studiów niestacjonarnych, I stopień, sem. 6 kierunek GiH

26.02.2018 (poniedziałek)

W terminach: 25.02, 11.03, 25.03, 15.04, 29.04 realizowane będą Badania marketingowe na rynku usług (UWAGA! 29.04 – w tym terminie zajęcia odbywały się będą w wymiarze 2 godzin na grupę)

W terminach: 25.03, 27.05, 10.06 obywały będą się zajęcia z Biznesplanu w gastronomii i hotelarstwie (UWAGA! 25.03 – w tym terminie zajęcia realizowane będą w wymiarze jednogodzinnym)

26.02

Informacja dla studentów studiów stacjonarnych, I stopień, rok I, kierunek GiH

21.02.2018 (środa)

Ćwiczenia z przedmiotu Podstawy fizjologii człowieka rozpoczną się w dniach 5-7.03.2018.

21.02

Informacja dla studentów studiów stacjonarnych, kierunek GiH

20.02.2018 (wtorek)

Ćwiczenia z przedmiotu Żywienie Człowieka trwają 10 tygodni i rozpoczynają się od drugiego tygodnia semestru letniego (26.02-04.03), tj. pierwsze zajęcia odbędą się w środę 28.02. Natomiast ostatnie ćwiczenia odbywają się w tygodniu 07.05-13.05.

20.02

Informacja dla studentów studiów stacjonarnych kierunku ŻCziOŻ – III rok oraz Dietetyka – II rok

20.02.2018 (wtorek)

Ćwiczenia z przedmiotu Ocena żywienia realizowane będą przez 10 tygodni, w układzie 3 godz. (5.03.2018 – 24.05.2018). Zajęcia rozpoczną się w dniach 5-8.03.2018 (sala 2106).

20.02

Informacja dla studentów studiów stacjonarnych, I stopień, rok I, kierunek Dietetyka

19.02.2018 (poniedziałek)

Zajęcia z przedmiotu Towaroznawstwo żywności przetworzonej (ćwiczenia i wykłady) rozpoczną się 26 lutego.

19.02

Informacja dla studentów studiów stacjonarnych, I stopień, rok I, kierunek ŻCziOŻ oraz Dietetyka

19.02.2018 (poniedziałek)

Ćwiczenia z przedmiotu Fizjologia człowieka rozpoczną się w dniach 5-9.03.2018 (sala 2088)

19.02