Koło Naukowe Gastronomii i Hotelarstwa
Koło Naukowe Gastronomii i Hotelarstwa (dawniej Koło Naukowe Gastronomów i Hotelarzy). Jest to nowo powstająca organizacja, zrzeszająca studentów zainteresowanych poszerzaniem wiedzy i doświadczenia w zakresie szeroko pojętej branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Główne zadania Koła to:
1. Rozwijanie zainteresowań naukowych wśród studentów i doktorantów
2. Prowadzenie prac naukowych pod opieką i kierunkiem pracowników Uczelni i/lub doktorantów.
3. Popularyzacja najnowszych osiągnięć naukowych
4. Propagowanie wiedzy z obszaru gastronomii i hotelarstwa wśród studentów i doktorantów oraz poza środowiskiem uczelnianym.
5. Promocja Uczelni i Wydziału na dniach SGGW, targach, konferencjach naukowych, przeglądach kół naukowych, a także innych wydarzeniach branżowych.
Formy aktywności w Kole:
1. Podejmowanie indywidualnych i grupowych prac naukowych
2. Współpraca z organizacjami i przedsiębiorstwami
3. Współpraca z Kołami SGGW oraz innymi uczelniami w kraju i za granicą.
4. Organizowanie spotkań, obozów, seminariów, warsztatów, konferencji naukowych, a także innych aktywności pozwalających na realizację zadań Koła.
Dużą wartością pracy w Kole jest możliwość rozwijania zdolności organizacyjnych i naukowych oraz zdobywanie doświadczenia w kontaktach z firmami, instytucjami i organizacjami działającym w Polsce oraz poza jej granicami.
Dołącz do Koła Naukowego Gastronomii i Hotelarstwa!
Obecnie trwa rekrutacja nowych członków. Osoby chętne do podjęcia działalności w Kole proszę o kontakt na adres: krzysztof_tambor@sggw.edu.pl
Opiekun Koła Naukowego: dr inż. Krzysztof Tambor