Koło Naukowe Gastronomów i Hotelarzy
Koło Naukowe Gastronomów i Hotelarzy jest to organizacja zrzeszająca studentów zainteresowanych poszerzaniem wiedzy i doświadczenia w zakresie szeroko pojętej branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Główne zadania Koła to:
- Rozwijanie zainteresowań naukowych wśród studentów i doktorantów
- Prowadzenie prac naukowych pod opieką i kierunkiem pracowników Uczelni i/lub doktorantów.
- Popularyzacja najnowszych osiągnięć naukowych
- Propagowanie wiedzy z obszaru gastronomii i hotelarstwa wśród studentów i doktorantów oraz poza środowiskiem uczelnianym.
- Promocja Uczelni i Wydziału na dniach SGGW, targach, konferencjach naukowych, przeglądach kół naukowych, a także innych wydarzeniach branżowych.
Formy aktywności w Kole:
- Podejmowanie indywidualnych i grupowych prac naukowych
- Współpraca z organizacjami i przedsiębiorstwami
- Współpraca z Kołami SGGW oraz innymi uczelniami w kraju i za granicą.
- Organizowanie spotkań, obozów, seminariów, warsztatów, konferencji naukowych, a także innych aktywności pozwalających na realizację zadań Koła.
Dużą wartością pracy w Kole jest możliwość rozwijania zdolności organizacyjnych i naukowych oraz zdobywanie doświadczenia w kontaktach z firmami, instytucjami i organizacjami działającym w Polsce oraz poza jej granicami.
Dołącz do Koła Naukowego Gastronomów i Hotelarzy!
Obecnie trwa rekrutacja nowych członków. Osoby chętne do podjęcia działalności w Kole proszę o kontakt na adres: kngih@sggw.edu.pl
Opiekun Koła Naukowego: dr inż. Krzysztof Tambor