Współpraca Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji z praktykami z hotelu Bristol

Drukuj

W dniach 24.03.17 i 21.04.17 w ramach przedmiotu „Obsługa konsumenta w gastronomii”, dwie grupy studentów III roku kierunku gastronomia i hotelarstwo, były na ćwiczeniach terenowych w hotelu Bristol. Poza zwiedzaniem hotelu i poznaniem jego historii studenci mieli możliwość spotkania się z pracownikami hotelu:

  • Iwoną Dobroch, Specjalistą ds. Szkoleń i Rozwoju,
  • Anną Śliwińską, HR Manager,
  • Michałem Borowiakiem, Head Concierge.

Pracownicy podzielili się ze studentami swoją wiedzą, praktycznym doświadczeniem, historiami i anegdotami. To przybliżyło studentom branżę hotelową, a w szczególności markę hotelu – The Luxury Collection, a także sposób podejścia do gości hotelowych.

IMG-20170421-WA0003 IMG_20170324_121124 IMG_20170324_110948

Upominek od hotelu – książka o historii hotelu Bristol w języku angielskim była miłym dopełnieniem wizyty. Pozwoli ona na poznanie szczegółów historii Bristolu i „szlifowanie” języka angielskiego, niezbędnego do pracy w hotelarstwie.

Pracownikom hotelu dziękujemy za poświęcony czas.

facebookgoogle_plustwitterlinkedinfacebookgoogle_plustwitterlinkedin