W dniu 20.12.17 odbyło się spotkanie wigilijne pracowników i studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz zaproszonych gości.
Tradycyjne polskie dania wigilijne (pierogi, barszcz z pasztecikiem, kapustę z grzybami, śledzie, makowce itp.) przygotowali doktoranci Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności wspomagani pod opieką dr hab. Ewy Czarnieckiej Skubina. W przygotowaniach kulinarnych oraz w obsłudze spotkania wsparli ich studenci Kół Naukowych Żywieniowców oraz Gastronomów i Hotelarzy, a także studenci i doktoranci niezrzeszeni w organizacjach studenckich.
Kulinarną niespodzianką była szarlotka Note by Note przygotowana przez studenta kierunku gastronomia i hotelarstwo - Kacpra Bylinkę, według przepisu Andrea Camastra, szefa kuchni restauracji Senses w Warszawie (wyróżnionej gwiazdką w przewodniku Michelin), w której pracuje Kacper. Szarlotka serwowana była wraz z pierniczkami pochodzącymi również z menu tej restauracji.
Spotkanie zakończyło wspólne kolędowanie które wsparły swoim talentem Klaudia Kulik oraz Natalia Żebrowska.