Aktualnosci
Nowa strona Wydziału
Informujemy, że dotychczasowa strona jest stroną archiwalną. Zapraszamy na naszą nową stronę, tutaj....
Konferencja NUTRITION AND QUALITY OF LIFE OF THE ELDERLY już 23 – 24 czerwca
Polish Society of Nutritional Sciences – Warsaw Division (PTNŻ O/Warszawa) and Department of Human Nutrition, Institute of Human Nutrition Sciences, WULS – SGGW are pleased to invite you to the International Scientific Conference in hybrid form. Nutrition...
Letnia Szkoła Terapii Otyłości
W dniach 17-19 czerwca 2021 odbędzie się Letnia Szkoła Terapii Otyłości organizowana przez Prof. dr hab. n. med. Lucynę Ostrowską (Zakład Dietetyki i Żywienia Klinicznego, Wydział Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Medyczny w Białymstoku Część 1...
Wirtualny spacer po Wydziale Żywienia Człowieka
Zapraszamy na wirtualny spacer po Wydziale Żywienia Człowieka – kliknij tutaj!...
II Ogólnopolska Konferencja Studentów i Doktorantów „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”
Szanowni Państwo, Koło Naukowe Żywieniowców SGGW w Warszawie ma przyjemność zaprosić Państwa – studentów I, II, III stopnia i jednolitych studiów magisterskich oraz studentów Szkoły Doktorskiej do wzięcia udziału w II edycji Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Studentów i Doktorantów „Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje...
BEZPŁATNE SZKOLENIE – KIPER HERBATY
BEZPŁATNE SZKOLENIA DLA STUDENTÓW STUDIÓW STACJONARNYCH WYDZIAŁU ŻYWIENIA CZŁOWIEKA SGGW – REKRUTACJA! W ramach projektu „Synergia – zintegrowany program rozwoju SGGW” (POWER 2), realizowane będą szkolenia przeznaczone dla Studentek i Studentów kierunków Gastronomia i Hotelarstwo oraz Żywienie...
Zbliża się Dzień Dziecka! Przyłączmy się wszyscy do akcji „Szkoła z pomocą na Dzień Dziecka”
Zachęcamy Pracowników Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka oraz Studentów Wydziału Żywienia Człowieka SGGW, aby z okazji tego szczególnego dnia przekazać drobne wpłaty i darowizny na rzecz polskich i/lub międzynarodowych organizacji humanitarnych, które za ich pośrednictwem trafią...
STUDIA ZAGRANICZNE – ERASMUS+ NABÓR UZUPEŁNIAJĄCY DO 6 CZERWCA
Uczelniane Biuro Współpracy Międzynarodowej ruszyło z naborem uzupełniającym studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+. Nabór trwa do 6 czerwca i dotyczy wyjazdów na studia w roku akademickim 2021/22 w semestrze letnim. Wszystkie informacje i wzory...
Piknik Naukowy startuje 8 maja!
Tegoroczny 24. Piknik Naukowy już od jutra. Wirtualny Piknik będzie trwał cały tydzień. My też tam jesteśmy. Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW będzie w tzw. wirtualnych namiotach w Strefie Zdrowia od poniedziałku. Poniżej szczegółowe informacje dotyczące wydarzenia....
Rozstrzygnięcie konkursu na surówkę/ sałatkę przygotowaną z wykorzystaniem warzyw/ owoców
Przedstawiamy wyniki głosowania w Wydziałowym konkursie na przepis na surówkę/ sałatkę przygotowaną z wykorzystaniem warzyw/ owoców. Najwięcej głosów zdobyły przepisy przygotowane przez:Martynę Patokę – za sałatkę „chwila orzeźwienia”Natalię Michalską – za sałatkę brokułową w jadalnej miseczceJulię Podlewską –...
Wydziałowy konkurs na przepis na surówkę/ sałatkę przygotowaną z wykorzystaniem warzyw/ owoców
Z okazji przypadającego w tym miesiącu Światowego Dnia Zdrowia, biorąc pod uwagę misję naszego Instytutu i Wydziału, Dr inż. Artur Głuchowski, przy wsparciu zespołu z Zakładu, przygotował dla Studentów naszego Wydziału konkurs na przepis na...
Przyłączmy się do akcji „Szkoła ze smakiem i pomocą”
Studentka naszego Wydziału, Weronika Kilar, uczestniczka programu „Bake off-ale ciacho”, pełna pasji w sztuce cukierniczej, w ramach akcji charytatywnej „Operacja Asi”, aktywnie włączyła się w działalność dobroczynną i stworzyła ebook, który zawiera 68 stron ze...
Komunikat Rektora w sprawie organizacji zajęć dydaktycznych od 26.04. do 30.04.2021 r. w związku z rozwojem pandemii COVID-19
Szanowni Pracownicy, Studenci i Doktoranci! W związku z sytuacją epidemiczną w kraju, przedłużam do 30 kwietnia 2021 r. okres obowiązywania wprowadzonych 18 marca br. ograniczeń zajęć stacjonarnych prowadzonych w siedzibie SGGW oraz w jednostkach...
Nowa prelekcja Wszechnicy Żywieniowej już dostępna!
Zapraszamy na comiesięczną prelekcję Wszechnicy Żywieniowej SGGW: Dieta planetarna – czas na zdrową równowagę! Wykład prowadzą dr inż. Ewa Halicka oraz mgr Agata Szczebyło. Nagranie dostępne jest na kanale YouTube Wszechnicy Żywieniowej SGGW: https://www.youtube.com/watch?v=tnucud1Qun0...
Zapraszamy na wirtualne Dni Otwarte SGGW
W dniach 20 – 24 kwietnia zapraszamy na Dni Otwarte na naszej Uczelni! Wirtualne stoisko naszego wydziału znajdziesz tutaj. Dni Otwarte online, które odbędą się w dniach 20-24 kwietnia to doskonała okazja dla kandydatów na studia, aby dowiedzieć się jakie przedmioty zdawać...