Aktualnosci

Rozstrzygnięcie konkursu na surówkę/ sałatkę przygotowaną z wykorzystaniem warzyw/ owoców

Dodano: 6.05.2021 (czwartek)

Przedstawiamy wyniki głosowania w Wydziałowym konkursie na przepis na surówkę/ sałatkę przygotowaną z wykorzystaniem warzyw/ owoców. Najwięcej głosów zdobyły przepisy przygotowane przez:Martynę Patokę – za sałatkę „chwila orzeźwienia”Natalię Michalską – za sałatkę brokułową w jadalnej miseczceJulię Podlewską –...

czytaj więcej >>

Wydziałowy konkurs na przepis na surówkę/ sałatkę przygotowaną z wykorzystaniem warzyw/ owoców

Dodano: 27.04.2021 (wtorek)

Z okazji przypadającego w tym miesiącu Światowego Dnia Zdrowia, biorąc pod uwagę misję naszego Instytutu i Wydziału, Dr inż. Artur Głuchowski, przy wsparciu zespołu z Zakładu, przygotował dla Studentów naszego Wydziału konkurs na przepis na...

czytaj więcej >>

Przyłączmy się do akcji „Szkoła ze smakiem i pomocą”

Dodano: 26.04.2021 (poniedziałek)

Studentka naszego Wydziału, Weronika Kilar, uczestniczka programu „Bake off-ale ciacho”, pełna pasji w sztuce cukierniczej, w ramach akcji charytatywnej „Operacja Asi”, aktywnie włączyła się w działalność dobroczynną i stworzyła ebook, który zawiera 68 stron ze...

czytaj więcej >>

Komunikat Rektora w sprawie organizacji zajęć dydaktycznych od 26.04. do 30.04.2021 r. w związku z rozwojem pandemii COVID-19

Dodano: 23.04.2021 (piątek)

Szanowni Pracownicy, Studenci i Doktoranci!   W związku z sytuacją epidemiczną w kraju, przedłużam do 30 kwietnia 2021 r. okres obowiązywania wprowadzonych 18 marca br. ograniczeń zajęć stacjonarnych prowadzonych w siedzibie SGGW oraz w jednostkach...

czytaj więcej >>

Nowa prelekcja Wszechnicy Żywieniowej już dostępna!

Dodano: 20.04.2021 (wtorek)

Zapraszamy na comiesięczną prelekcję Wszechnicy Żywieniowej SGGW: Dieta planetarna – czas na zdrową równowagę! Wykład prowadzą dr inż. Ewa Halicka oraz mgr Agata Szczebyło. Nagranie dostępne jest na kanale YouTube Wszechnicy Żywieniowej SGGW: https://www.youtube.com/watch?v=tnucud1Qun0...

czytaj więcej >>

Zapraszamy na wirtualne Dni Otwarte SGGW

Dodano: 19.04.2021 (poniedziałek)

W dniach 20 – 24 kwietnia zapraszamy na Dni Otwarte na naszej Uczelni! Wirtualne stoisko naszego wydziału znajdziesz tutaj. Dni Otwarte online, które odbędą się w dniach 20-24 kwietnia to doskonała okazja dla kandydatów na studia, aby dowiedzieć się jakie przedmioty zdawać...

czytaj więcej >>

Zawiadomienie o śmierci Mgr Bogdy Fatek

Dodano: 2.04.2021 (piątek)

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 30 marca 2021 roku zmarła Bogda Fatek, emerytowany pracownik Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i wieloletni Kierownik Dziekanatu Wydziału Nauk o Żywieniu...

czytaj więcej >>

Życzenia świąteczne

Dodano: 1.04.2021 (czwartek)

Pani Dyrektor Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka, prof. dr hab. Krystyna Gutkowska i Pani Dziekan Wydziału Żywienia Człowieka, prof. dr hab. Dominika Guzek składają wszystkim Państwu najserdeczniejsze życzenia świąteczne....

czytaj więcej >>

Komunikat w związku z sytuacją epidemiczną

Dodano: 18.03.2021 (czwartek)

Szanowni Studenci Wydziału Żywienia Człowieka, w nawiązaniu do Komunikatu JM Rektora prof. dr hab. Michała Zasady, przypominamy, że mając na uwadze ograniczenie rozprzestrzeniania się wirusa SARS-CoV-2, w okresie 20.03. do 9.04.2021 (zgodnie z ogłoszonymi przez...

czytaj więcej >>

Wszechnica Żywieniowa zaprasza na wykład: Czy istnieje idealna dieta odchudzająca?

Dodano: 15.03.2021 (poniedziałek)

Wszechnica Żywieniowa Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW zaprasza na wykład, który przedstawi dr hab. lek. med. Dariusz Włodarek (z Katedry Dietetyki Wydz. Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW): Czy istnieje idealna dieta odchudzająca? Wykład będzie dostępny na kanale...

czytaj więcej >>

Integracyjny sport na SGGW

Dodano: 12.03.2021 (piątek)

Klub Uczelniany AZS Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie rozpoczyna działalność nowej „Integracyjnej sekcji AZS”. Impulsem do narodzin sekcji są „Integracyjne Mistrzostwa Polski AZS”, które funkcjonują od 2016 roku i umożliwiają spotkania w sportowej atmosferze...

czytaj więcej >>

TEST KWALIFIKACYJNY z języka hiszpańskiego dla studentów rozpoczynających lektorat z języka obcego w semestrze lato 2020/21.

Dodano: 4.03.2021 (czwartek)

Studia stacjonarne pierwszego stopnia W dniu 4 marca 2021 w godzinach 20:30 – 21:15 odbędzie się test kwalifikacyjny do grupy kontynuującej naukę języka hiszpańskiego. Do testu mogą przystąpić studenci, którzy – znają język hiszpański na...

czytaj więcej >>

Przyłącz się do akcji „Wspólna Pomoc -Twój 1%”

Dodano: 25.02.2021 (czwartek)

Zachęcamy Pracowników Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka oraz Studentów Wydziału Żywienia Człowieka SGGW do udziału w akcji przekazywania 1% podatku na rzecz dowolnie wybranej organizacji pożytku publicznego. Zespół ds. Inicjatyw Społecznych zaprasza do włączenia się...

czytaj więcej >>

Nominacja profesorska dla naszego wykładowcy!

Dodano: 16.02.2021 (wtorek)

W czwartek 11 lutego w Pałacu Prezydenckim odbyła się uroczystość wręczenia aktów nominacyjnych nauczycielom akademickim oraz pracownikom nauki i sztuki. W gronie nowych profesorów jest profesor nauk rolniczych Jarosława Rutkowska z Instytutu Nauk o Żywieniu...

czytaj więcej >>

Koło Naukowe Dietetyków w Czwórce Polskiego Radia

Dodano: 15.02.2021 (poniedziałek)

Koło Naukowe Dietetyków miało przyjemność opowiedzieć o swojej działalności w Czwórce Polskiego Radia! Koniecznie posłuchajcie audycji online – Stacja Naukowa, link znajdziecie tutaj Wywiad z członkami naszego Koła zaczyna się od 28 minuty. Poruszyliśmy w nim...

czytaj więcej >>