Wydarzenia

6.10

Fotorelacja z jubileuszu 95- lecia Profesora dr h.c. Stanisława Bergera i 90- lecia Pani Profesor Teresy Pałaszewskiej-Reindl

Dodano: 8.10.2018 (poniedziałek)

Zdjęcia z oficjalnej części Jubileuszu i z Auli Kryształowej można pobrać tutaj do dnia 15 października br.        ...

czytaj więcej >>

1.10

Inauguracja Roku Akademickiego 2018/2019

Dodano: 4.10.2018 (czwartek)

Dnia 1 października 2018 r. w Auli Kryształowej odbyła się uroczysta inauguracja roku akademickiego 2018/2019. Inaugurację uświetnił wykład prof. dr hab. Doroty Majchrzak z Univeristat Wien na temat „Molecular basis for olfactory perception in humans”....

czytaj więcej >>

Ogólnopolski projekt badawczy #zacznijodlekkiej

Dodano: 17.09.2018 (poniedziałek)

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie wraz z Nestlé Polska oraz Polskim Związkiem Lekkiej Atletyki realizują ogólnopolski projekt badawczy #zacznijodlekkiej. 12 września br. w Centrum Wodnym SGGW odbyła się debata...

czytaj więcej >>

18-19.05

Dni SGGW 18-19 maja br.

Dodano: 22.05.2018 (wtorek)

Jak co roku, w trzeci weekend majowy, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, przygotował w ramach Dni SGGW liczne atrakcje dla odwiedzających nasze stoisko. Z pomocą pracowników i studentów prowadzone były konkursy żywieniowe, gry...

czytaj więcej >>

13.04

Nasza oferta – Twoja decyzja

Dodano: 17.04.2018 (wtorek)

W dniu 13 kwietnia br. na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyła się IV już konferencja skierowana do młodzieży szkół średnich, prezentująca ofertę dydaktyczną naszego Wydziału. W konferencji udział wzięli uczniowie Zespołu Szkół...

czytaj więcej >>

09.04

Zakończenie zajęć Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich

Dodano: 13.04.2018 (piątek)

W dniu 9.04.2018 r. odbyło się uroczyste zakończenie zajęć Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie. W spotkaniu wzięli udział pracownicy Hotelu Bristol a Luxury Collection Hotel,...

czytaj więcej >>

09.04

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (8)

Dodano: 12.04.2018 (czwartek)

W dniu 9.04.2018 r. odbyło się ósme spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie. Tematem spotkania były: Obsługa gościa. Trudne sytuacje/reklamacje ze względu na profil gościa...

czytaj więcej >>

06.04

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (7)

Dodano: 11.04.2018 (środa)

W dniu 6.04.2018 r. odbyło się siódme spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania był: Marketing usług gastronomicznych i hotelarskich.Swoją praktyczną wiedzą z tego zakresu podzieliła się...

czytaj więcej >>

06.04

Konferencja w ramach kampanii społecznej „Wiem, co jem” dla osób odpowiedzialnych za żywienie w warszawskich placówkach oświatowych

Dodano: 10.04.2018 (wtorek)

W dniu 6.04.2018 r. odbyła się konferencja w ramach kampanii społecznej „Wiem, co jem” dla osób odpowiedzialnych za żywienie w warszawskich placówkach oświatowych (program), zorganizowana wspólnie z przedstawicielami Urzędu m.st. Warszawy.Konferencja była związana z prezentacją...

czytaj więcej >>

26.03

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (6)

Dodano: 4.04.2018 (środa)

W dniu 26.03.2018 r. odbyło się szóste spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania były: Rodzaje serwisu ze szczególnym uwzględnieniem gości VIP, formy obsługi ze względu na...

czytaj więcej >>

16.03

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (5)

Dodano: 21.03.2018 (środa)

W dniu 16.03.2018 r. odbyło się piąte spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania był: Food Cost czyli koszt surowca. Tworzenie menu.Swoją praktyczną wiedzą z tego zakresu...

czytaj więcej >>

13.03

Spotkania z praktykami The Greenbreier resort

Dodano: 20.03.2018 (wtorek)

W dniu 13.03.2018 r. odbyło się spotkanie studentów kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności z praktykami z The Greenbreier resort, jednego najbardziej znanych i cenionych hoteli w zachodniej Wirginii, USA. Obiekt ten posiada 710 miejsc...

czytaj więcej >>

07.02

Akademia Bristolu dla nauczycieli akademickich (4)

Dodano: 8.02.2018 (czwartek)

W dniu 7.02.2018 r. odbyło się czwarte spotkanie Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Tematem spotkania było: Wyposażenie techniczne sali konsumenckiej z uwzględnieniem rodzaju realizowanych usług: śniadania, koktajl bar,...

czytaj więcej >>

01.02

Noworoczne spotkanie z przedstawicielami otoczenia gospodarczego

Dodano: 5.02.2018 (poniedziałek)

1 lutego 2018 roku przedstawiciele kadry kierowniczej Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji spotkali się z członkami Zespołu Doradców i Pracodawców, powołanego przy Radzie Wydziału oraz innymi przedstawicielami świata biznesu. Spotkanie zostało zorganizowane przez WNoŻCziK oraz Polską...

czytaj więcej >>

Współpraca Wydziału z Kulczyk Foundation w ramach programu Żółty Talerz

Dodano: 8.01.2018 (poniedziałek)

W ramach porozumienia o współpracy z Kulczyk Foundation Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji został Partnerem Merytorycznym programu „Żółty Talerz„. Fundacja dąży do tego, aby wsparcie dla dożywiania najmłodszych tworzyło realną wartość dodaną poprzez wzbogacenie...

czytaj więcej >>