dr hab., prof. SGGW
Dyscyplina naukowa:
Technologia żywności i żywienia: Nauki o zdrowiu
Katedra Żywienia Człowieka
Zakład Podstaw Żywienia
(+48) 22 59 37 124
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2126
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Epidemiologia żywieniowa; żywienie człowieka; metodologia badań
Zainteresowania naukowe:
Badania nad sposobem żywienia i stanem odżywienia różnych grup populacyjnych; wpływ czynników żywieniowych, zdrowotnych i stylu życia na przeżywalność i rozwój chorób dietozależnych; zależności między spożyciem, stanem odżywienia a statusem antyoksydacyjnym organizmu; korzyści i zagrożenia wynikające ze spożywania suplementów diety
Associate professor (dr hab.)
Food technology and nutrition; Health sciences
Department of Human Nutrition
Chair of Basic Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 2126
Main areas of didactic activity:
Nutritional epidemiology; human nutrition; research methodology
Research interests:
Dietary intake and nutritional status of different population groups; influence of nutrition, health and life style factors on survival and development of diet-related diseases; relationships between nutrients intake, nutritional status and body antioxidant status; benefits and risks dietary supplements use