sobota, 17.11.2018

Komunikaty

Spotkanie z Camp Leaders Poland – organizatorem praktyk w USA

13.11.2018 (wtorek)

Pełnomocnik Dziekana ds. praktyk studenckich,  dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina, zaprasza studentów kierunków gastronomia i hotelarstwo, żywienie człowieka i ocena żywności oraz dietetyka na spotkanie z przedstawicielami Camp Leaders Poland Sp. z o.o., organizatorami praktyk zagranicznych (USA) dla studentów. Spotkanie odbędzie się w dniu 15.11.2018 (czwartek) w godz. 1215-13 w auli 2.

 

13.11

Zajęcia z Technologii Gastronomicznej (Dietetyka II rok, grupa 1, studia stacjonarne)

9.11.2018 (piątek)

W związku z ustawowo wolnym dniem 12.11.2018 r. zajęcia z Technologii Gastronomicznej zaplanowane na ten dzień odbędą się dnia 14.11.2018 r. w godzinach 9:00-11:15.

9.11

Informacja o zebraniu Koła Naukowego Dietetyków

9.11.2018 (piątek)

Najbliższe zebranie Koła Naukowego Dietetyków planowane jest we wtorek 13 listopada br. o godzinie 17.00 w sali 2134 – zapraszamy członków Koła oraz wszystkich zainteresowanych studentów naszego Wydziału do udziału w obradach

9.11

Szkoła zimowa w Wageningen University

31.10.2018 (środa)

Oferta szkoły zimowej dla studentów w Wageningen University. Termin składania wniosków upływa 13 listopada. Szcegółowe informacje tutaj

 

31.10

Nowy projekt unijny dla studentów

30.10.2018 (wtorek)

Biuro Karier SGGW zaprasza studentki i studentów SGGW zainteresowanych podniesieniem swoich kwalifikacji do wzięcia udziału w NOWYM projekcie SUKCES z NATURY.
Dzięki udziałowi w projekcie studenci naszej uczelni będą mogli BEZPŁATNIE skorzystać z wielu form wsparcia, m.in.:

 

  1. konsultacji z DORADCĄ ZAWODOWYM
  2. badania on-line TESTem ZINTEGROWANEJ OSOBOWOŚCI
  3. WARSZTATÓW:
  • z identyfikacji i opracowania ścieżki rozwoju
  • dotyczących rozwoju kompetencji miękkich
  • dotyczących prowadzenia własnej działalności
  • z EKSPERTAMI z Wojewódzkiego Urzędu Pracy
  1. Coachingu i mentoringu

 

Osoby zainteresowane dołączeniem do projektu zapraszamy na stronę http://sukcesznatury.sggw.pl/, gdzie znajdują się wszystkie niezbędne informacje.

Partnerami Projektu jest Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego.

Współpracujemy z firmą szkoleniowo-edukacyjną  Brainstream i Wojewódzkim Urzędem Pracy.

30.10

Sustainable Gastronomy – Course in English – a special certificate

22.10.2018 (poniedziałek)

Zapraszamy do wzięcia udziału w kursie Sustainable Gastronomy prowadzonym przez dr Jaakko Nuutila z Natural Resources Institute, Finlandia. Kurs będzie odbywał się w trzech częściach w terminach 20-22 listopada 2018, 11-13 grudnia 2018 oraz 15-17 stycznia 2019. Zgłoszenia należy przesłać na adres ewa_rembialkowska@sggw.pl do 5 listopada 2018 r. 

Szczegóły pobierz tutaj.

22.10

Studia w Korei Południowej

19.10.2018 (piątek)

Studia w Korei Południowej – wymiana akademicka w semestrze letnim 2018/19 – APLIKUJ do 26 października 2018. Szczegóły tutaj.

19.10

Staże studenckie w EUFIC

19.10.2018 (piątek)

Trwa nabór na staże studenckie w EUFIC.  Wprowadzono  nowy program stażu, gdzie są dwa okresy zatrudnienia. Szczegóły można znaleźć tutaj.

Data  składania wniosków to 31 października 2018.

19.10

Konkurs na najlepsze prace dyplomowe – do wygrania Stypendia i staże w Polsce i Chinach

16.10.2018 (wtorek)

Biuro Współpracy Międzynarodowej informuje o konkursie organizowanym przez Polsko-Chińską Radę Biznesu na najlepszą pracę dyplomową z zakresu współczesnej współpracy gospodarczej Rzeczpospolitej Polskiej z Chińską Republiką Ludową. Szczegóły pobierz tutaj.

 

16.10

Nabór do programu Erasmus+ poza UE na sem. letni 2018/19

11.10.2018 (czwartek)

Biuro Współpracy Międzynarodowej informuje, że nabór na wyjazdy w ramach programu ERASMUS+ do krajów poza UE będzie otwarty pomiędzy 11 października a 25 listopada 2018. Oferta dotyczy studentów i nauczycieli akademickich zainteresowanych wymianą w sem. letnim 2018/19. Szczegóły pobierz tutaj.

11.10

Studia na Tajwanie – wymiana akademicka w semestrze letnim 2018/19

9.10.2018 (wtorek)

Studia na Tajwanie – wymiana akademicka w semestrze letnim 2018/19 – APLIKUJ do 14 października 2018. Szczegółowe informacje znajdziesz tutaj.

9.10

Informacja dla studentów kierunku Gastronomia i hotelarstwo, rok IV

30.09.2018 (niedziela)

W związku z tym, że w tym roku na zajęciach z Projektowania nowych potraw, będą Państwo uczestniczyli w projekcie zewnętrznym, zajęcia rozpoczną się dopiero w II tygodniu roku akademickiego, zgodnie z harmonogramem wywieszonym przy sali 71.

30.09

Informacja dla studentów kierunku Dietetyka, II stopień, rok II, studia niestacjonarne oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, II stopień, rok II, studia niestacjonarne

28.09.2018 (piątek)

Wykłady z Żywienia w sporcie i warunkach ekstremalnych odbywać się będą: 13.10.2018, 24.11.2018, 8.12.2018 i 12.01.2019, a wykłady z Zarządzania własnością intelektualną: 29.09.2018 i 27.10.2018. Godziny realizacji w/w zajęć: 13.30 – 16.00.

28.09

Informacja dla studentów kierunku Dietetyka, I stopień, rok III, studia niestacjonarne

28.09.2018 (piątek)

Wykłady z Ochrony konsumenta odbywać się będą: 28.09.2018, 26.10.2018 i 7.12.2018, a wykłady z Ochrony własności intelektualnej: 12.10.2018, 23.11.2018 i 11.01.2019.

Godziny realizacji w/w zajęć: 18.15 – 19.45.

28.09

Informacja dla studentów kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności, studia stacjonarne II stopnia, rok I

27.09.2018 (czwartek)

Elektyw w jęz. angielskim „Natural products and cancer” będzie prowadzony przez Profesora Jamala Mahajna z Tel-Hall College (Izrael), który będzie przebywał w Polsce w okresie od 28 września do 27 października 2018 roku. 

W związku z tym zajęcia z tego przedmiotu będą realizowane:

 

Termin

 

1-5.10.2018

wtorek 8.15-10 s. 2073,

środa 8.15 – 11.30 s. 57

czwartek 15.15-18.00 aula 4

8-12.10.2018

wtorek 8.15-10 s. 2073,

środa 8.15 – 11.00 s. 57

czwartek 15.15-18.00 aula 4

15-19.10.2018

wtorek 8.15-10 s. 2073,

środa 8.15 – 10.30 s. 57

czwartek 15.15-18.00 aula 4

22-26.10.2018

wtorek 8.15-10 s. 2073,

środa 8.15 – 12.00 s. 57

Wykłady z przedmiotu „Współczesne trendy w żywieniu człowieka” będą odbywały się we wtorki 2.10., 9.10. i 17.10. w godz. 15-17 w bud. 24 audytorium 3, w ostatnim tygodniu października zgodnie z planem.

W razie wątpliwości związanych z zajęciami prowadzonymi przez Prof. Jamala Mahajna proszę o kontakt:

dr inż. Ewa Fűrstenberg tel.: 22 5937033; e-mail: ewa_furstenberg@sggw.pl

27.09