Biblioteka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Drukuj

Kontakt:

Tel.: 22 59 37 008

e-mail: bwnzck@sggw.pl

 

Godziny otwarcia:

Zmiana godzin otwarcia  biblioteki w okresie świątecznym

W dniach 22 grudnia – 2 stycznia biblioteka będzie nieczynna. Od 3 stycznia czynna zgodnie ze stałym harmonogramem.

 

wrzesień

poniedziałek - piątek 9.00 - 15.00

W soboty biblioteka nieczynna.

 

Godziny otwarcia od 1 października 2017 r.:

poniedziałek – środa 9-18

czwartek - piątek 9-15

pierwsza i druga sobota miesiąca 9-14

 

 

Kierownik

dr inż. Magdalena Seta

Pracownicy

Izabela Boguska

 

Biblioteka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji powstała na bazie przekazanych zbiorów Katedr i Zakładów Wydziału oraz Biblioteki Głównej SGGW. Zajmuje się gromadzeniem, opracowywaniem i udostępnianiem specjalistycznej literatury z dziedziny:

  • żywienia człowieka
  • nauk o żywności
  • dietetyki
  • nauk ekonomicznych i konsumpcji.

Zgromadzony księgozbiór jest tematycznie wysoce reprezentatywny dla literatury polskiej i obejmuje najcenniejsze pozycje obcojęzyczne. Zbiory obejmują ok. 15 tys. woluminów:

  • zbiory zwarte (książki) – 6.5 tys.
  • zbiory ciągłe (czasopisma) – 2.5 tys. – oparte są na wieloletniej prenumeracie czasopism polskich i zagranicznych w formie drukowanej
  • zbiory specjalne (prace dyplomowe) – 6.0 tys. – wszystkie prace inżynierskie, magisterskie i doktorskie obronione na Wydziale.

Większość zbiorów jest w wolnym dostępie do samodzielnego korzystania na miejscu. Czytelnia wyposażona jest w 30 miejsc, 3 stanowiska komputerowe z dostępem do katalogu bibliotek SGGW oraz 3 stanowiska umożliwiające poszukiwania informacji i materiałów w Internecie.

Użytkownicy Biblioteki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji to głównie studenci i pracownicy SGGW. Wypożyczanie międzybiblioteczne oraz dogodne godziny otwarcia biblioteki umożliwiają korzystanie z jej zasobów czytelnikom z całego kraju.

 

Biblioteka Główna SGGW