Wydarzenia
Rozstrzygnięcie konkurs na Asystenta Szefa Kuchni Hotelu Sheraton
W dniu 04.06.2019 odbył się III etap konkursu „Asystent Szefa Kuchni Hotelu Sheraton” organizowany przez Koło Naukowe Przedsiębiorczości PROFIT oraz Samorząd Studentów WNoŻCiK. Pierwszy etap odbył się w formie pisemnej i obejmował część testową. Pytania...
Dni SGGW 17-18 maja
Jak co roku w maju, na starym kampusie, odbyły się Dni SGGW. Podczas dwudniowego pikniku, pracownicy i studenci naszego Wydziału, prezentowali liczne przygotowane atrakcje – konkursy wiedzy żywieniowej, zabawy dla dzieci, personalizowane znaczki – przypinki,...
Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji gościł dziś uczestników, odbywającej się na terenie kampusu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. 18 uczniów z osiemnastu zespołów szkół ponadgimnazjalnych zdawało egzamin...
Dzień otwarty SGGW
W sobotnie przedpołudnie 14 lutego odbył się dzień otwarty SGGW, w czasie którego kandydaci na studia mogli zapoznać się z ofertą kierunków przygotowaną przez wydziały i porozmawiać ze studentami naszej uczelni. Stoisko Wydziału Nauk o...
Projekty produktów spożywczych studentów kierunku Żywienie człowieka i ocena żywnosci
W ramach przedmiotu Projektowanie produktów spożywczych, prowadzonego na kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności przez Katedrę Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa oraz Katedrę Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji, w semestrze zimowym studenci opracowali projekty dwudziestu nowatorskich...
Warsztaty kulinarne: Tastes of America – culinary workshop with Michael Wolf
W dniu 16.01.2019 r. w pracowni gastronomicznej Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności odbyło się spotkanie studentów kierunku gastronomia i hotelarstwo z praktykami z Wolfood inc. (New Jersey, USA). W spotkaniu ze studentami uczestniczyli: Chef...
Trendy w cukiernictwie – wykład z praktykiem
Dnia 13 grudnia 2018 roku w ramach wykładów z przedmiotu Technologia gastronomiczna II na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyło się spotkanie z praktykiem, Panią mgr Agnieszką Paczóską – mistrzynią Polski i Europy...
Przedmiot Projektowanie nowych potraw realizowany we współpracy z McDonald’s Polska
W semestrze zimowym roku akademickiego 2018/2019 studenci IV roku studiów, kierunku Gastronomia i Hotelarstwo, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, brali udział w projekcie realizowanym we współpracy z McDonald’s Polska Sp. z o.o. Celem...
XLV Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW
Dnia 14 grudnia 2018 roku odbył się XLV Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW. W ramach przeglądu studenci kół naukowych Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zgłosili prezentacje i postery do sekcji ,,Człowiek i jego...
Zagraj w Zdrową apkę
Dla fanów gier telefonicznych w ramach programu ABC Zdrowego Żywienia, prowadzonego przez Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, przygotowana została edukacyjno – zręcznościowa gra Zdrowa Apka, którą można pobrać w sklepach Google...
Podręcznik metodyczny Programu ABC Zdrowego Żywienia dla nauczycieli
W ramach trwającego w latach 2015-2018 ogólnopolskiego programu edukacyjno-badawczego ABC Zdrowego Żywienia, którego celem jest podniesienie świadomości żywieniowej wśród dzieci i kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych, wykładowcy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW przygotowali...
6.10
Fotorelacja z jubileuszu 95- lecia Profesora dr h.c. Stanisława Bergera i 90- lecia Pani Profesor Teresy Pałaszewskiej-Reindl
...
1.10
Inauguracja Roku Akademickiego 2018/2019
Dnia 1 października 2018 r. w Auli Kryształowej odbyła się uroczysta inauguracja roku akademickiego 2018/2019. Inaugurację uświetnił wykład prof. dr hab. Doroty Majchrzak z Univeristat Wien na temat „Molecular basis for olfactory perception in humans”....
Ogólnopolski projekt badawczy #zacznijodlekkiej
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie wraz z Nestlé Polska oraz Polskim Związkiem Lekkiej Atletyki realizują ogólnopolski projekt badawczy #zacznijodlekkiej. 12 września br. w Centrum Wodnym SGGW odbyła się debata...
18-19.05
Dni SGGW 18-19 maja br.
Jak co roku, w trzeci weekend majowy, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, przygotował w ramach Dni SGGW liczne atrakcje dla odwiedzających nasze stoisko. Z pomocą pracowników i studentów prowadzone były konkursy żywieniowe, gry...