Wydarzenia

21-31.10

Praktyki w rejonie Riva del Garda: 21-31 październik 2016

Dodano: 4.11.2016 (piątek)

Ostatni tydzień października, 26 osobowa grupa studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, z kierunków Żywienie i ocena żywności oraz Gastronomia i hotelarstwo, spędziła na praktykach studenckich w rejonie jeziora Garda w północnych Włoszech....

czytaj więcej >>

03.10

Uroczysta inauguracja Roku Akademickiego 2016/2017

Dodano: 4.10.2016 (wtorek)

Uroczysta inauguracja Roku Akademickiego 2016/2017 na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyła się 3 października br. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. W uroczystości udział wzięli liczni zaproszeni goście, między...

czytaj więcej >>

2.10

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW na XX Festiwalu Nauki – Warszawa, 2016 r.

Dodano: 2.10.2016 (niedziela)

Już po raz dwudziesty, począwszy od roku 1997, Wydział uczestniczył w tegorocznym, jubileuszowym Festiwalu Nauki. Zorganizował 10 warsztatów, realizując 8 tematów. 4 warsztaty przeznaczono dla dzieci i przeprowadzono w ramach Festiwalu Nauki Małego Człowieka. Były...

czytaj więcej >>

20.09

XXVI Zjazd Katedr Marketingu, Handlu i Konsumpcji 18-20 września 2016

Dodano: 20.09.2016 (wtorek)

Wtorek 20 września 2016 r. to trzeci dzień XXVI Zjazdu Katedr Marketingu, Handlu i Konsumpcji odbywającego się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji z naszego Wydziału została wyróżniona przez środowisko ekonomistów...

czytaj więcej >>

1.09

Nowe władze dziekańskie w kadencji 2016/2017 – 2019/2020

Dodano: 14.09.2016 (środa)

1 września br. odbyła się uroczystość wręczenia nominacji władzom uczelni oraz wydziałów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Dziekanem Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w kadencji 2016/2017 – 2019/2020 została ponownie prof. dr hab. Krystyna Gutkowska....

czytaj więcej >>

Fotorelacja z dni SGGW

Dodano: 23.05.2016 (poniedziałek)

Poniższe oraz inne zdjęcia z dni SGGW na kampusie i w Łazienkach Królewskich można pobrać do dnia 31 maja br. z następujących linków: Goście i pracownicy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Studenci, doktoranci...

czytaj więcej >>

22.04

II Konferencja „Nasza oferta – Twoja decyzja”

Dodano: 22.04.2016 (piątek)

22.04.2016r  na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji miała miejsce II Konferencja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych podejmujących decyzję o wyborze kierunku studiów: „Nasza oferta – Twoja decyzja”. W konferencji udział wzięło ponad 150...

czytaj więcej >>

22.04

Etap okręgowy XL edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, blok gastronomia

Dodano: 22.04.2016 (piątek)

22 kwietnia 2016 r. na terenie Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbył się etap okręgowy XL edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Uczniowie szkół ponadgimnazjalnych, w ramach bloku gastronomia, zmierzyli się z testem wiedzy oraz...

czytaj więcej >>

8.04

Inauguracja II edycji Programu ABC Zdrowego Żywienia – ABC Żywienia Dzieci

Dodano: 11.04.2016 (poniedziałek)

8 kwietnia br. uroczystą konferencją inauguracyjną rozpoczęła się druga edycja ogólnopolskiego programu edukacyjno – badawczego ABC Zdrowego Żywienia – ABC Żywienia Dzieci, organizowanego przez Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, przy...

czytaj więcej >>

16.03

Kierunek Gastronomia i Hotelarstwo nagrodzony certyfikatem „Studia z Przyszłością”

Dodano: 16.03.2016 (środa)

16 marca br. kierunek Gastronomia i Hotelarstwo Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji wyróżniony został certyfikatem „Studia z Przyszłością”. Uroczysta Gala Finałowa I edycji Ogólnopolskiego Programu Akredytacyjnego odbyła się w Sali Balowej Pałacu Tyszkiewiczów-Potockich...

czytaj więcej >>

20.02

Dni otwarte dla kandydatów na studnia

Dodano: 20.02.2016 (sobota)

W sobotę 20 lutego br. w Auli kryształowej SGGW odbyły się dni otwarte dla kandydatów na studia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Kandydaci na Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumcji tłumnie odwiedzali stoisko Wydziału, gdzie...

czytaj więcej >>

23.02

Wykład Profesora Hervé This „Molecular gastronomy and its applications: molecular cuisine and „note by note” cuisine

Dodano: 5.02.2016 (piątek)

W dniu 23 lutego br. Profesor Hervé This wygłosił dla studentów i pracowników Wydziału Nauk o Żywieniu Czowieka i Konsumpcji wykład: „Molecular gastronomy and its applications: molecular cuisine and „note by note” cuisine” Wraz z Nicholas’em Kurti...

czytaj więcej >>

15.11

Zakończenie programu „Dobra Praktyka Żywieniowa Gimnazjalistów”

Dodano: 4.12.2015 (piątek)

W listopadzie bieżącego roku zakończył się roczny program [MNiSW/2014/DIR/608/UMW] realizowany od 27.11.14 do 15.11.15 w ramach „Uniwersytetu Młodych Wynalazców”, w ramach projektu systemowego „Wsparcie systemu zarządzania badaniami naukowymi oraz ich wynikami”, Priorytet I, Działanie 1.1,...

czytaj więcej >>

27.11

Zakończenie zajęć edukacyjnych programu ABC Zdrowego Żywienia

Dodano: 27.11.2015 (piątek)

W mijającym tygodniu zakończyły się, prowadzone przez pracowników i doktorantów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, zajęcia edukacyjne dla osób starszych. Były one częścią projektu edukacyjno – badawczego ABC Zdrowego Żywienia, finansowanego ze środków Fundacji...

czytaj więcej >>

26-31.10

Praktyki we Włoszech 2015

Dodano: 10.11.2015 (wtorek)

W ostatnich dniach października studenci kierunku Gastronomia i Hotelarstwo oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności odbywali praktyki studenckie we włoskim regionie Trydent. Relację z praktyk przygotowała pani Renata Michalak, studentka 2 roku kierunku Gastronomia i Hotelarstwo....

czytaj więcej >>