Praktyki Studenckie na Wydziale Żywienia Człowieka, kierunek Gastronomia i Hotelarstwo
Koordynator ds. Praktyk na kierunku Gastronomia i Hotelarstwo:
dr inż. Marlena Pielak
Nowy LINK do formularza zgłoszeń na praktykę (kliknij na link) zawodową na kierunku Gastronomia i hotelarstwo, w celu wystawienia umowy.
tel. (22) 59 37 057
e-mail: praktyki_gih@sggw.pl
- Studenci wybierają miejsce odbycia praktyki spośród aktualnych ofert dostępnych na MS Teams w zespole PRAKTYKA. Ze względu na dynamikę zmian zapraszamy do śledzenia aktualnych informacji na Teamsach w zespołach praktykowych.
- Studenci kontaktują się Zakładowym koordynatorem praktyk (za pomocą podanego adresu e-mail) i ustalają szczegóły planowanej praktyki (dział oraz termin jej rozpoczęcia i zakończenia).
- Studenci dokonują rejestracji praktyki poprzez wypełnienie ankiety
(link i opis jest również zawarty na Teamsach w zespole praktyk). Potrzebny jest adres placówki, regon, osoba, która reprezentuje zakład i ma pełnomocnictwo aby podpisywać umowy np. dyrektor generalny lub pełnomocnik zarządu) - Po upływie min. 7 dni roboczych od dokonania rejestracji, Student odbiera przygotowane dokumenty (3 egz. umowy o organizację praktyki i skierowanie) z Sekretariatu Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności (p. 79, parter), a następnie dostarcza je do Zakładu pracy (przed rozpoczęciem praktyki).
- Student odbywa praktyki zgodnie z harmonogramem, ustalonym wspólnie z opiekunem praktyk, w czasie wolnym od zajęć (także wykładów).
- Na dzień przed zakończeniem praktyk (w wymiarze określonym przez program studiów), Student udaje się do zakładowego Koordynatora praktyk, który potwierdza realizację praktyk swoim podpisem i pieczęcią służbową, a następnie oddaje Studentowi 2 egz. w/w umowy (jeden dla Studenta, jeden do oddania wraz z dziennikiem praktyk).
- Student składa komplet dokumentów Koordynatorowi ds. praktyk studenckich na kierunku Gastronomia i Hotelarstwo, w trakcie konsultacji bądź ustalając emailowo lub w sekretariacie Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności.
*Studenci jednorazowo w okresie studiów inżynierskich (raz na 3,5 roku studiów) mogą przedstawić własną propozycję miejsca odbycia praktyki zawodowej. Dokonują oni rejestracji praktyki za pomocą w/w formularza wybierając opcję „Rodzaj rejestrowanej praktyki zawodowej → w Zakładzie pracy zaproponowanym przez Studenta". Zobowiązani są do dołączenia do umowy programu praktyk.