dr inż., asystent naukowo-dydaktyczny
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych
tel. (+48) 22 59 37 047
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1089
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Towaroznawstwo żywności funkcjonalnej; współczesne trendy w żywieniu człowieka; żywność wygodna; przemysłowa produkcja potraw; analiza sensoryczna; żywność specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Zainteresowania naukowe:
Żywność funkcjonalna; jakość produktów żywnościowych; wpływ procesów przetwarzania na wartość odżywczą żywności; właściwości funkcjonalne składników bioaktywnych oraz ich wykorzystanie w żywności
Ph. D., research and teaching assistant
Food technology and nutrition
Department of Functional and Organic Food
Chair of Functional Food and Sensory Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 1089
Main areas of didactic activity:
Functional food commodities; food convenient; technology of industrial production of dishes; sensory analysis of food; food for particular nutritional uses
Research interests:
Quality of food; functional food; effect of processing on the nutritional value of food; functional properties of bioactive compounds and their application in food products