dr inż., adiunkt dydaktyczny
Dyscyplina naukowa:
Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych
(+48) 22 59 37 044
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1086
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Żywność specjalnego przeznaczenia żywieniowego; projektowanie produktu żywnościowego; towaroznawstwo żywności przetworzonej, technologia produktów pochodzenia roślinnego; żywność funkcjonalna, nowa żywność, znakowanie żywności
Zainteresowania naukowe:
Projektowanie żywności funkcjonalnej i suplementów diety; właściwości funkcjonalne bioaktywnych składników żywności
Ph.D., lecturer
Food technology and nutrition
Department of Functional and Organic Food
Chair of Functional Food and Sensory Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 1086
Main areas of didactic activity:
Food for particular nutritional uses; food product development; processed food commodities; technology of plant origin food; functional food, novel food, food labeling
Research interests:
Functional food and dietary supplements development; functional properties of bioactive compounds and their application in food products