prof. dr hab.
Dyscyplina naukowa:
Technologia żywności i żywienia
Katedra Badań Rynku Żywności i Konsumpcji
(+48) 22 59 37 131
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
marzena_jezewska_zychowicz@sggw.edu.pl
pokój 102
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Socjologia żywienia; style życia; etnodietetyka
Zainteresowania naukowe:
Wielkość i struktura konsumpcji żywności w gospodarstwach domowych; uwarunkowania zachowań konsumentów na rynku żywności; innowacyjna żywność – uwarunkowania jej akceptacji; usługi gastronomiczne z perspektywy bezpieczeństwa zdrowotnego żywności; znaczenie edukacji w warunkowaniu zachowań na rynku żywności
Professor
Department of Food Market and Consumer Research
Institute of Human Nutrition Studies, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, 159c Nowoursynowska St., building 32, 02-776 Warsaw
office 102
Main areas of didactic activity:
Sociology of food and nutrition; lifestyle; etnodietetics; consumer education
Research interests:
Determinants of consumer behaviours in the food market; innovative food and determinants of its acceptance; catering services from the perspective of food safety; importance of education in determining consumer behaviours in the food market