dr inż., asystent naukowy
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Laboratorium Innowacyjnych Badań Żywności
(+48) 22 59 37 084
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2074
Głównie obszary działalności dydaktycznej:
Wyposażenie zakładów żywienia zbiorowego; ogólna technologia żywności
Zainteresowania naukowe:
Zakres moich zainteresowań naukowych obejmuje kształtowanie jakości produktów spożywczych. Aspekty poruszane w mojej pracy naukowej dotyczą oceny potencjału antyoksydacyjnego, procesów utleniania, instrumentalnej analizy związków lotnych w produktach mięsnych, a także oceny wpływu dodatku substancji bioaktywnych na cechy fizyko-chemiczne mięsa i jego przetworów
PhD, research assistant
Food technology and nutrition
Laboratory of Innovative Food Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 2074
Main areas of didactic activity:
Equipment in catering and accommodation industry; general food technology; contemporary analysis of food – volatile compounds
Research interests:
Bioactive compounds; food products with enhanced nutritional value and health-related; total antioxidant status of meat enriched in bioactive compounds