dr hab., asystent naukowy
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Zakład Techniki w Żywieniu
(+48) 22 59 37 078
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 0116
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Wyposażenie zakładów żywienia zbiorowego; nowoczesne metody analizy żywności
Zainteresowania naukowe:
Analiza fizykochemiczna produktów zbożowych oraz mięsa; wpływ dodatku substancji bioaktywnych na cechy technologiczne pieczywa; budowa oraz właściwości technologiczne błonnika pokarmowego
Ph.D., research assistant (dr hab.)
Food technology and nutrition
Department of Technique and Food Development
Chair of Engineering in Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 0116
Main areas of didactic activity:
Equipment in catering; contemporary analysis of food
Research interests:
Physicochemical analysis of cereal products and meat; effect of bioactive substances addition on technological properties of bread; structure and technological properties of dietary fiber