dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienie człowieka; Nauki o zdrowiu
Katedra Dietetyki
Zakład Fizjologii Żywienia
(+48) 22 59 37 027
malgorzata_stachon@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2101
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Fizjologia człowieka; fizjologia żywienia człowieka; regulacja metabolizmu; podstawy fizjologii człowieka
Zainteresowania naukowe:
Wpływ czynników żywieniowych na funkcjonowanie osi podwzgórze-przysadka-nadnercza i metabolizm hormonów nadnerczowych w tkankach obwodowych; działanie hormonów nadnerczowych w wątrobie i gonadach
Ph.D, assistant professor
Food Technology and Human Nutrition; Health sciences
Department of Dietetics
Chair of Nutritional Physiology
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 2101
Main areas of didactic activity:
Human physiology; human nutritional physiology; metabolism regulation; basis of human physiology
Research interests:
The influence of nutrients on hypothalamic-pituitary-adrenal axis activity and adrenal hormones metabolism in peripheral tissues; the action of adrenal hormones on the liver and gonads