Małgorzata Moczkowska – Wyrwisz

Drukuj
Brak zdjęcia

dr inż.

Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa

Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności 

Zakład Technologii Gastronomicznej i Chemii Żywności

(+48) 22 59 37 066

malgorzata_moczkowska@sggw.edu.pl

Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa

pokój 79

 

Głównie obszary działalności dydaktycznej:

Inżynieria żywności

Zainteresowania naukowe:

Jakość mięsa i czynniki ją warunkujące; zastosowanie technik elektroforetycznych do oceny jakości produktów spożywczych; proteoliza białek w mięsie wołowym; analiza zawartości składników odżywczych w żywności


Ph.D.

Food technology and nutrition

Department of Food Gastronomy and Food Hygiene

Chair of Catering Technology and Food Chemistry

Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw

office 79

Main areas of didactic activity:

Food engineering

Research interests:

Meat quality and its determinants; the use of electrophoresis techniques for food products quality assessment; proteolysis of proteins in beef; analysis of nutrients content in food