dr inż.
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
Zakład Technologii Gastronomicznej i Chemii Żywności
(+48) 22 59 37 066
malgorzata_moczkowska@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 79
Głównie obszary działalności dydaktycznej:
Inżynieria żywności
Zainteresowania naukowe:
Jakość mięsa i czynniki ją warunkujące; zastosowanie technik elektroforetycznych do oceny jakości produktów spożywczych; proteoliza białek w mięsie wołowym; analiza zawartości składników odżywczych w żywności
Ph.D.
Food technology and nutrition
Department of Food Gastronomy and Food Hygiene
Chair of Catering Technology and Food Chemistry
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 79
Main areas of didactic activity:
Food engineering
Research interests:
Meat quality and its determinants; the use of electrophoresis techniques for food products quality assessment; proteolysis of proteins in beef; analysis of nutrients content in food