dr, starszy wykładowca
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Nauki o zdrowiu
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności
(+48) 22 59 37 070
malgorzata_jalosinska@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 84
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Mikrobiologia żywności; żywność probiotyczna; nowoczesne metody diagnostyczne w mikrobiologii żywności; higiena produkcji żywności; mikrobiologia prognostyczna
Zainteresowania naukowe:
Bakterie kwasu mlekowego; w tym szczepy probiotyczne; właściwości prebiotyczne różnych związków sacharydowych; mikroorganizmy chorobotwórcze w żywności; wykorzystanie nowoczesnych technik diagnostycznych w mikrobiologii żywności
Ph.D., senior lecturer
Food Technology and Human Nutrition; Food technology and nutrition
Department of Food Gastronomy and Food Hygiene
Chair of Food Hygiene and Quality Management
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warszawa
office 84
Main areas of didactic activity:
Food microbiology; probiotic food; modern diagnostic methods in food microbiology; food hygiene; predictive microbiology
Research interests:
Lactic acid bacteria; in particular probiotic strains; prebiotic properties of different saccharide compounds; pathogens in food; utilization of modern diagnostic methods in food microbiology