prof. dr hab.
Dyrektor Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka
Dyscyplina naukowa: Technologia żwyności i żywienia
Katedra Badań Rynku Żywności i Konsumpcji
(+48) 22 59 37 134
krystyna_gutkowska@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 105
Działalność dydaktyczna:
Zachowania konsumentów na rynku żywności; serwicyzacja konsumpcji; socjologia, badania marketingowe na rynku żywności
Zainteresowania naukowe:
Poziom i struktura konsumpcji w różnych typach gospodarstw domowych; uwarunkowania zachowań konsumentów na rynku żywności; nowe trendy w konsumpcji; konsument wobec innowacyjnej żywności
Professor
Food technology and nutrition
Department of Food Market and Consumer Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences, 159c Nowoursynowska St., building 32, 00-776 Warsaw
office 105
Main areas of didactic activity:
Consumer behavior in the food market; servicisation of consumption; sociology; marketing research in the food market
Research interests:
The level and structure of consumption in different types of households; determinants of consumer behaviour in the food market; new trends in consumption; consumerversus innovativefood