dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych
(+48) 22 59 37 047
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1089
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Towaroznawstwo żywności; analiza sensoryczna żywności; wybrane technologie przetwarzania żywności; technologia przemysłowej produkcji potraw; żywność funkcjonalna i ekologiczna; towaroznawstwo żywności wygodnej
Zainteresowania naukowe:
Analiza sensoryczna żywności; badania konsumenckie pod kątem czynników wpływających na wybór i akceptację konsumencką żywności; właściwości funkcjonalne substancji dodatkowych i ich wykorzystanie w produkcji żywności
Ph.D., assistant professor
Food Technology and Nutrition
Department of Functional and Organic Food
Chair of Functional Food and Sensory Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 1089
Main areas of didactic activity:
Food commodities; sensory analysis of food; selected food processing technologies; technology of industrial production of dishes; functional and organic food; convenience food commodities
Research interests:
Sensory analysis of food; consumer researches in terms of the factors affecting consumer choice and acceptance of food; functional properties of food additives and their use in food production;