dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności
(+48) 22 59 37 067
katarzyna_neffe_skocinska@sggw.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 87
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Higiena produkcji żywności; mikrobiologia żywności; żywność probiotyczna; systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
Zainteresowania naukowe:
bakterie fermentacji mlekowej; kultury startowe; bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności; nowe produkty z dodatkiem mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Food Gastronomy and Food Hygiene
Chair of Food Hygiene and Quality Management
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 87
Main areas of didactic activity:
Lactic acid bacteria; starter cultures; microbiological safety of food; new products with the addition of probiotic microorganisms
Research interests:
Food hygiene; food microbiology; probiotic food; quality management systems and food safety