dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienie człowieka; Nauki o zdrowiu
Katedra Dietetyki
Zakład Fizjologii
(+48) 22 59 37 027
katarzyna_lachowicz@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2101
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Fizjologia człowieka; fizjologia żywienia człowieka; regulacja metabolizmu; podstawy fizjologii człowieka
Zainteresowania naukowe:
Wpływ czynników żywieniowych na funkcjonowanie osi podwzgórze-przysadka-tarczyca i metabolizm hormonów tarczycy w tkankach obwodowych; działanie hormonów tarczycy w sercu; wpływ restrykcji energetycznych na metabolizm składników odżywczych i funkcjonowanie serca; udział czynników żywieniowych w mechanizmach rozwoju zespołu metabolicznego i jego konsekwencji zdrowotnych
Ph.D, assistant professor
Food Technology and Human Nutrition; Health sciences
Department of Dietetics
Chair of Nutritional Physiology
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 2101
Main areas of didactic activity:
Human physiology; human nutritional physiology; metabolism regulation; basis of human physiology
Research interests:
The influence of nutrients on hypothalamic-pituitary-thyroidal axis activity and thyroid hormone metabolism in peripheral tissues; the action of thyroid hormones on the heart; the influence of energy restriction on macronutrients metabolism and cardiac function; the effect of nutritional markers on mechanisms involved in metabolic syndrome development and its health consequences