
mgr inż.
Dyscyplina naukowa – Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa
Zakład Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa
22 59 37 040
grazyna_wasiak_zys@sggw.edu.pl
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1090
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Analiza sensoryczna żywności
Zainteresowania naukowe:
Jakość sensoryczna produktów żywnościowych; czynniki warunkujące wybór i akceptację produktów żywnościowych przez konsumentów; oczekiwania i preferencje konsumentów w stosunku do żywności funkcjonalnej i wygodnej
M.Sc.
Food technology and nutrition
Department of Functional Food, Organic Food and Commodities
Chair of Functional Food and Commodities
(+48) 22 59 37 040
grazyna_wasiak_zys@sggw.edu.pl
Faculty of Human Nutrition and Consumer Sciences, Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 1090
Main areas of didactic activity:
Sensory evaluation of food
Research interests:
Sensory characteristics of food products; sensory quality organic food; consumers` expectation and preferences in relation to food