Ewelina Hallmann

Drukuj
Brak zdjęcia

dr hab., adiunkt

Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia

Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa

Zakład Żywności Ekologicznej

22 59 37 036

ewelina_hallmann@sggw.pl

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa

pokój 1104

 

Główne obszary działalności dydaktycznej:

Żywność ekologiczna; nowoczesne metody analizy żywności; współczesne trendy w technologii żywności

Zainteresowania naukowe:

Wpływ systemu uprawy ekologicznej i konwencjonalnej na wartość odżywczą i zawartość związków biologicznie czynnych owoców i warzyw; wpływ metod przetwórczych na jakość produktów z systemu ekologicznego i konwencjonalnego